Van Topsporter naar Topondernemer; Carlos Willems neemt alleen genoegen met Champions League niveau

Carlos Willems, een gedreven ondernemer met meerdere bedrijven onder zijn hoede, is vastberaden om de Champions League van het ondernemerschap te bereiken. Hoewel zijn voetbaldroom als professionele jeugdspeler van o.a. FC Twente en Willem II door blessures in duigen viel, liet Carlos zich niet uit het veld slaan. Hij besefte al snel dat hij zijn energie en doorzettingsvermogen kon inzetten om een succesvol bedrijf op te bouwen. Voor Carlos is ondernemen topsport, waarbij hij bereid is om offers te brengen en hard te werken, net als in de sportwereld.

Passie voor het ondernemerschap

In 1999 werd Carlos weggeplukt van de jeugdopleiding van FC Twente door Willem II. Dit was hét seizoen dat Willem II haar grootste succes behaalde in de clubhistorie: de Champions League. Carlos was 14 jaar en maakte deel uit van de jeugdopleiding, maar blessures verhinderden hem om door te stoten naar de absolute top. Carlos: “Veel topsporters belanden dan in het spreekwoordelijke zwarte gat. Gelukkig wist ik me te herpakken”. Hij volgde een opleiding tot administratief medewerker, waar hij zijn passie voor het ondernemerschap ontdekte. Bij een vervolgopleiding kreeg hij de kans een echt bedrijf op te richten als afstudeeropdracht. Na zijn studie zette hij dit bedrijf, een evenementenbureau, voort. Toen zijn compagnon eruit wilde stappen, verkochten ze samen de activiteiten van het bedrijf.

Vooruitzenden recruitmentbureau

De passie voor het ondernemerschap bleef bestaan. Dus toen Carlos via een oude klant de vraag kreeg of hij elektromonteurs kende voor een groot bouwproject, greep hij de kans om een nieuw bedrijf op te richten. “Een beetje bluf, want zoveel contacten in de techniek had ik niet”, geeft Carlos eerlijk toe. Maar in een mum van tijd wist hij een team van elektromonteurs samen te stellen en Vooruitzenden was geboren, een recruitmentbureau voor vast, tijdelijk, flexibel en professioneel personeel.

Personeel vinden

Carlos ziet genoeg parallellen tussen sport en ondernemen: beide vereisen opoffering, toewijding en vele uren inzet. Net zoals een topsporter een plan van aanpak heeft, ontwikkelde Carlos zijn strategie voor Vooruitzenden. Tegenslagen, personeelswisselingen en samenwerkingen met leveranciers waren obstakels die hij moest overwinnen, maar hij gaf nooit op en bleef volharden totdat zaken soepel begonnen te lopen.

Werk voor mensen die moeilijk aan werk kunnen komen

Vooral nieuwe Nederlanders, vroege schoolverlaters of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weten het bureau in Tilburg te vinden. “Die maatschappelijke betrokkenheid is organisch gegroeid vanuit de wens om mensen daadwerkelijk te helpen”, vertelt Carlos. “We adviseren en ondersteunen hen, niet alleen richting werk, maar ook als ze bijvoorbeeld brieven van instanties niet begrijpen”. Vooruitzenden heeft zelfs een chauffeursdienst opgezet. “Mensen die geen eigen vervoer hebben, worden op deze manier geholpen om op hun werk te komen. Ze hoeven zich niet meer druk te maken of ze wel of niet naar hun werk kunnen. En de werkgever heeft geen last meer van no-show. Dit geeft zekerheid voor beide partijen.”

Vooruitzenden sponsort Willem II

Carlos wilde iets terugdoen voor de club die tijdens zijn jeugd zoveel in hem investeerde. Op het hoofdveld van Willem II pronkt daarom een indrukwekkend sponsorbord van Vooruitzenden. Met deze zichtbare steun wil Carlos zijn dankbaarheid tonen en de club steunen. Met zijn sponsoring van Willem II en zijn inzet voor mensen die het nodig hebben, blijft Carlos streven naar zijn persoonlijke Champions League in het ondernemerschap.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten