Van onvoorziene omstandigheden en uitdagingen groeien medewerkers en het bedrijf

Het zal jou niet vreemd in de oren klinken dat het al jaren onzekere tijden zijn en dat voor bijna iedereen. Maar niet alles is onzeker of stagneert. Ook wij merken dagelijks bij het uitvoeren van de werkzaamheden in de transport en logistiek branche dat mensen of bedrijven getroffen worden door onvoorzien leed. Eerst was het de Brexit die zorgde voor nieuwe douaneprocedures, vervolgens hadden we 2 jaar corona gerelateerde perikelen en nu hebben we de zorgelijke situatie in Oekraïne. Kortom de wereld is continu in beweging en de veranderingen die dit met zich meebrengt, leiden tot nieuwe procedures en protocollen maar voor ons ook voor nieuwe klanten of opdrachten. En dat laatste is best iets waar wij als Transport & Logistiek bedrijf erg blij mee zijn.

Ons bedrijf groeide in de afgelopen jaren door de Brexit en COVID-19

Wat we al aangaven is dat de Brexit één van de eerste ingrijpende veranderingen was in ons werk als ZUIDWEST logistiek met vrachtwagen transport. De douaneprocedures veranderden ingrijpend wat er voor zorgde dat het moeilijk werd gemaakt om Engeland binnen te komen. De wachttijden waren enorm bij de grens. Sommige concullega’s gaven de brui aan transport naar Engeland en wij maakten daar dankbaar gebruik van door het aannemen van nieuwe en uitbreiden van bestaande ritten naar Engeland. De Brexit leidde voor ons zelfs naar een reguliere vaste rit naar Schotland en uitbreiding van onze vrachtwagen transport dienstverlening. Die mooie rode vrachtwagen met Nederlands kenteken valt in de prachtige ‘Schotse Highlands’ goed op!

Corona besmettingen en de daarbij behorende testen die in de eerste fase via spoedritten werden gereden, zorgden ervoor dat wij met ZUIDWEST logistiek koeriersdiensten op de eerste rij zaten met betrekking tot de verspreiding van de COVID-19 besmettingen in de provincie Zeeland. Wij brachten iedere individuele coronatest vanaf de testlocatie naar het lab. Dat was een bizarre en vooral nieuwe situatie waar wij nog nooit met te maken hadden gehad, zo kijken wij daar ook op terug. Het zette de wereld, onze planning en ons kantoor op zijn kop! Wat gebeurde er toch? Gedurende de 2 jaar dat corona ons bezighield, en nog steeds houdt, breidde de koeriersdiensten en het sneltransport rondom de vaccins zich uit. Wij leveren met ZUIDWEST logistiek en via de bekende gele bedrijfswagens met windhond alle vaccins op de testlocaties binnen Zeeland. Een bijzondere opdracht in roerige en onzekere tijden.

Door de besmettingsgolf van dit voorjaar werd ons bedrijf ook even getroffen. Doordat meerdere chauffeurs en medewerkers besmet raakten, was het voor onze planning moeilijker om de planning rond te krijgen. Maar als door een wonder mogelijk gemaakt, lukte dit wel. Wie wel kon werken, schakelde letterlijk en figuurlijk een tandje bij. Wij zijn onze TOP(tran)sporters hiervoor erg dankbaar, zij maakten het mede mogelijk dat wij gewoon door konden gaan met ons dagelijks werk. We voelen ons bevoorrecht want in de regio hoorden we ook dat sommige bedrijven volledig dicht gingen of maar met 50% bezitting door konden draaien.

zuidwest

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

ZUIDWEST Logistiek
ZUIDWEST Logistiekhttp://www.zuidwestlogistiek.nl
Transport, koeriersdiensten, distributie en opslag door heel Europa. Van en naar onze locaties te Goes, Terneuzen en Tholen! We garanderen u een service die flexibel, persoonlijk, betrouwbaar en op tijd is!

Meer berichten