Van Oers Corporate Finance: “Wij stellen de zaken nooit mooier voor dan ze zijn”

Ze gaan vol overgave voor de deal die hun klanten verdienen, met een flink palet aan dienstverleningen en binnen een groot aantal branches. We hebben het over de specialisten van Van Oers Corporate Finance. Een team binnen Van Oers Accountancy & Advies dat zich toelegt op verkoop, fusie en overname. Samen met ondernemers maken zij de cirkel rond, ook in deze lastige tijden.

Alexander den Boer en Joost Akkermans komen niet zo vaak aan het woord in de media, als directeurs Corporate Finance bij Van Oers. Beide heren omschrijven hun team als event-driven, maar bij voorkeur onder de radar opererend. “Zo kunnen wij acteren bij iedere fase waarin een ondernemer zich bevindt”, stelt Den Boer. “Of het nu gaat om financiering voor groei, om overnamevraagstukken of om tegenwind.” Akkermans, die een bancaire achtergrond heeft, voegt toe dat hun ervaring en kennis van zaken daarbij van groot belang zijn. “Dit is niet alléén maar maatwerk. Groei kun je bijvoorbeeld temperen om liquiditeit vrij te maken. Bij zakelijke tegenwind wordt dat lastiger. Het kán wel, maar dan moet je weten aan welke knoppen je moet draaien.”

Ondernemers steunen in nerveuze markt

Den Boer merkt dat de markt momenteel buitengewoon nerveus is. “De alsmaar groeiende inflatie is realiteit. Veel bedrijven proberen hun kosten door te belasten. En dat allemaal na een coronaperiode die voor veel ondernemers spannend was. Er is maar een korte tijd geweest om daarvan te herstellen en nu krijgen ondernemers alweer te maken met de hoge energiekosten, de schaarste aan grondstoffen en componenten én geopolitieke problemen. Daardoor kan de keten behoorlijk verstoord raken.”

De rol die Van Oers Corporate Finance daarbij kan vervullen is helder: “Wij kijken wat nodig is om een bedrijf draaiende te houden”, vat Den Boer het kernachtig samen. Zijn collega Akkermans signaleert tot zijn genoegen dat veel ondernemers die meerwaarde ook sterk ervaren: “Zij zijn soms echt opgelucht, maar vaak ook emotioneel, ongeacht of het nu gaat om een verkoop, een grote financiering óf een ander spannend moment. Wij zijn er voor hen.”

Alles geregeld tot aan de champagne

Met alle beschikbare kennis en kunde neemt Van Oers Corporate Finance ondernemers graag bij de hand. Er wordt dagelijks veel tijd gestoken in de begeleiding van fusies en overnames, vanaf het eerste voorzichtige idee tot de champagne. “Daarbij stellen we de zaken nooit mooier voor dan dat ze zijn”, legt Den Boer uit. “Alleen op die manier kan de ondernemer uiteindelijk volledig achter haar of zijn keuze staan, zonder twijfel of bedenkingen achteraf.”

De vakmensen van Corporate Finance trekken in die aan- of verkooptrajecten veelvuldig op met hun collega’s. “Een voorrecht”, noemt Akkermans dat. “Zo kunnen we snel schakelen, bijvoorbeeld bij bijkomende fiscale vraagstukken. Want we hebben alle kennis die nodig is gewoon in huis. Samen maken we de cirkel rond in een compleet financieel advies.”

Landelijk top 20-kantoor uit het Zuiden

Door die kracht van de gezamenlijkheid kon Van Oers Accountancy & Advies vanuit Breda uitgroeien tot een landelijk opererende organisatie, met ruim 450 medewerkers. Akkermans verklaart dit verband: “De breedte van onze dienstverlening leent zich perfect om klanten in grote gebieden te bedienen.”

Toch blijft het bedrijf verankerd in Zuid-Nederland. Den Boer: “Juist vanuit die lokale en solide basis zijn we immers uitgegroeid tot een top 20-kantoor waarin kwaliteit en betrouwbaarheid de boventoon voeren. Ik zeg altijd: we hebben de professionaliteit en expertise van een groot kantoor, maar de bourgondische uitstraling van het vertrouwde kantoor om de hoek.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Van Oers
Van Oershttp://www.vanoers.nl
Bent u op zoek naar een accountant, belastingadviseur, financieel adviseur of naar informatie over juridisch advies, loonadvies of een bedrijfsovername? Van Oers heeft alle specialistische kennis in huis. Kennismaken? Dat kan ook op een van onze kantoren in West-Brabant.

Meer berichten