Van kledingrek tot zelfscanbalie, TMI Rhenen levert het: Snel, goed en klantgericht

Onlangs bij Kruidvat geweest? Grote kans dat u langs het kleurrijke display met tandenborstels bent gelopen – een product van TMI (Technische Metaal Industrie B.V.) in Rhenen. Ook de zelfscanbalie bij dezelfde drogisterij komt van TMI. En zo zijn er talloze winkels en bedrijfsruimten in heel Nederland te vinden waar de metaalconstructies van dit bedrijf te vinden zijn – in alle denkbare toepassingen.

Sinds de oprichting in 1979 levert TMI Technische Metaal Industrie de meest uiteenlopende producten – van een eenvoudig kledingrek tot de meest complexe constructies. Daarbij gaat het zowel om enkelingen als om seriematige oplossingen voor onder meer de detailhandel, interieurbouw, logistiek en industrie.

Hightech

De scope gaat bovendien verder – benadrukt Rolf van de Putte, manager operations bij TMI: ook de hightechsector toont interesse in de expertise. Van de Putte toont een rvs-verloopstuk. “Een hoogwaardige afwerking, met een gladde las zonder oneffenheden.” Uiterste precisie en maatwerk op de millimeter nauwkeurig: ook dát beheerst TMI. 

Eindafwerking extern

Het constructiewerk vindt plaats op de werkplaats van zo’n zevenduizend vierkante meter in Rhenen; alleen de eindafwerking wordt verzorgd door externe bedrijven – zoals spuiten, poedercoaten, verchromen en verzinken. De metaalconstructies zijn voor een belangrijk deel uitgevoerd in staal maar TMI levert ook in rvs, messing, aluminium en andere metalen.

Van pilot tot serieproductie

TMI weet zich te onderscheiden door een combinatie van leversnelheid, klantgerichtheid en kwaliteit. Van de Putte noemt een voorbeeld: “Een retailketen wil een specifiek display en is daarin nog zoekende. We maken eerst in overleg met de klant een prototype dat we bij enkele vestigingen bij wijze van pilot opstellen. De proefopstelling blijkt succesvol en vier weken later is dezelfde display te vinden bij de duizenden overige winkels in het land. Zo snel kan het gaan.”

Automatisering

Bij TMI werken nu zo’n 22 medewerkers maar de komende jaren zal de automatisering zich verder voortzetten. Rolf van de Putte verwacht dat over tien jaar het  productieproces grotendeels geautomatiseerd zal zijn. “Alleen de controle en bediening blijft mensenwerk”, voorziet hij – evenals enkele gespecialiseerde lastechnieken.

Investeren in organisatie

Uiteraard blijft productie altijd mensenwerk en TMI investeert voortdurend in de optimalisering van de eigen organisatie. “We hebben vijf hbo-studenten over de vloer die als afstudeerproject onze bedrijfsvoering onder de loep nemen.” Daarbij kijken de onderzoekers naar ERP, efficiency, marketing, sales en de inzet van social media. Ook verwacht TMI binnenkort ISO 9001-gecertificeerd te zijn. “We rekenen op eind 2023”, aldus Van de Putte.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten