Van idee naar product; De tips

Ondernemen staat synoniem aan het hebben van nieuwe ideeën. Of dit nu een nieuwe dienst is die jij toevoegt aan je porfolio of een geheel nieuw bedrijf; ideeën zijn de basis. Maar waar het gaat om het uitvoeren van een nieuw idee tot daadwerkelijk een product, wordt het vaak wat uitdagender. Je hebt het product waarschijnlijk al helemaal in je hoofd, maar de praktische stappen om er te komen zijn er nog niet. Hoe je dit wel doet? Pak je notitieblok er maar bij; Van een adres voor kunststof spuitgieten tot product design, wij helpen je op weg.

Laat de bovenkamer werken

Wanneer jij denkt dat je een grandioos idee hebt voor een nieuw product, is het goed om dit idee eerst te testen bij mensen die je goed kent. Het is belangrijk dat je deze vertrouwd, omdat ze natuurlijk niet met jouw grandioze idee ervandoor moeten gaan. Ook zit je niet te wachten op (bewust) foutieve adviezen. Creëer een groep van gelijkgestemden die niet bang zijn om jou tegen te spreken. Organiseer een brainstormsessie, en is hierna jouw gevoel nog steeds goed omtrent je idee? Dan is het een go om door te gaan!

Doe veldonderzoek

Natuurlijk heb jij de beste ideeën, maar wellicht zijn er meer mensen met hetzelfde idee geweest. Kijk dan ook altijd goed wat de concurrentie doet en al heeft gedaan. Bestaat het product al? Dan heb jij wellicht een véél beter alternatief. Wees wel op je hoede voor zaken als patentrecht. Beter goed gejat dan slecht bedacht, gaat helaas niet altijd op.

Product design

Jij hebt wellicht al een grove schets in je hoofd van hoe het product eruit moet zien, maar een speciaal hiervoor opgeleide product designer kan hier daadwerkelijk uitwerking aan geven. Zij zijn opgeleid om producten te ontwerpen en vorm te geven maar dat het daarbij óók nog werkt Vaak hebben deze designers dan weer contacten die jou kunnen helpen om de volgende stap te zetten.

Je bent wie je kent

Wanneer jij een goed ontwerp van een product designer hebt liggen, is het zaak om te kijken wie dit product daadwerkelijk kunnen produceren. Bij kleding zul je een atelier, en een leverancier van stoffen nodig hebben. Bij plastic vazen is een spuitgieter met als expertise kunststof een aanrader. Je bestaande netwerk hierbij gebruiken is hierbij erg handig, evenals het gebruikmaken van het netwerk van de experts.

Kortom, alles begint bij een idee en de eerste stap tot uitvoering hiervan. Daarna zul je zien dat het balletje vanzelf gaat rollen. Voor je het weet breng jij een topproduct op de markt!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten