‘Van graskarton ga je niet snotteren’

Graskarton draagt niet alleen bij aan een beter milieu maar is ook letterlijk te herkennen aan de typische lichtgroene kleur. Zelfs de geur is groen, sluit je ogen en je ruikt onmiskenbaar hooi. Lees er meer over in deze blog van Panhuijsen Verpakkingen

Waar je neus al begint te snotteren bij alleen het zien van balen hooi in het veld hoef je bij graskarton niet ongerust te zijn. De pollen die zorgen voor een allergische reactie zijn dankzij de verhitting in het productieproces onschadelijk gemaakt.

Tot zover het vleugje romantiek.

Het milieu is ook voor ons een hot item en met graskarton bieden wij een goed alternatief om de CO2-uitstoot te verminderen. Gras is een snelgroeiende grondstof, sneller dan hout, die uitstekend geschikt is voor stabiele, stevige verpakkingen met een goede bedrukbaarheid.

In ons assortiment bieden wij graskarton met 30 tot 50% vezels uit zongedroogd gras in combinatie met andere alternatieve grondstoffen. De verse vezelpulp komt van compensatiegebieden, om zo min mogelijk impact te hebben op de veehouderij en natuur.

De voordelen van graskarton;

  • In vergelijking met conventionele vezelpulp wordt de CO2-uitstoot per ton papier met ca. 50% verminderd (in plaats van ca. 1,5 ton CO2, slechts ca. 0,8 ton)
  • Vergeleken met pulp van nieuwe vezels wordt ongeveer 30% minder energie verbruikt per ton papier
  • Minder waterverbruik per ton papier, tot wel 65%
  • Tot 65% minder proceschemicaliën per ton papier
  • Volledig recyclebaar

Ben jij ook milieubewust, kijk dan eens waar jij je stempel kan drukken en een bestaande toepassing kan vervangen voor een alternatief in graskarton.

Wij leveren dozen op maat.

Wil je een graskartonnen doos of verpakking, wij kunnen een produkt op maat ontwikkelen. In stijl bedrukt of onbedrukt.

Neem contact met ons op via 013 583 58 35 en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten