Van der Linden Groep denkt aan de toekomst

linden

Een bedrijf met een rijke historie, een prachtige toekomst voor de boeg en vier operationele bedrijven onder één paraplu. Dat is Van der Linden Groep uit Waalwijk. Het spreekt voor zich dat er met de activiteiten in meerdere soorten transport, opslag en overslag veel waarde aan het scholen en werven van medewerkers wordt gehecht. Zo kent het bedrijf een eigen kweekvijver voor de chauffeurs van de toekomst en wordt er bijvoorbeeld samengewerkt met studenten van het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Het moge duidelijk zijn dat Van der Linden Groep een uiterst dynamisch geheel is. Met Transportbedrijf J. van der Linden BV, Regionaal Overslag Centrum Waalwijk, FLOW (Furniture Logistics Waalwijk) en Van der Linden Express is het familiebedrijf in heel wat, elkaar aanvullende en versterkende, takken vertegenwoordigd. Algemeen directeur Sander van der Linden streeft er bovendien naar om elke twee jaar weer iets nieuws te doen. “Dat kan een verandering van locatie zijn, een verschuiving van focus of een toevoeging van activiteiten. Zo voorkom je dat je een slapende organisatie wordt.”

Kweekvijver

Bij een bedrijf van deze omvang en ambities is het op peil houden van het niveau en het aantal medewerkers vanzelfsprekend van groot belang. Hiervoor worden bijvoorbeeld jongeren aangetrokken vanuit het STL, maar ook vanuit MBO-opleidingen in de regio. In Van der Linden Express wordt met jongeren met een B-rijbewijs gewerkt. “Dat mag je zien als onze kweekvijver voor de chauffeurs van de toekomst”, stelt Van der Linden. “Zo houden die binding met ons bedrijf.” Er zijn in de gehele groep ook nogal wat chauffeursstoelen te vullen, met een wagenpark van zo’n 70 trekkende trucks, een kleine 200 opleggers en nog eens een half dozijn bestelbussen. “Ons wagenpark is momenteel redelijk bezet met chauffeurs”, weet Van der Linden. “Maar we willen onze klanten wel blijven bedienen, zoals ze van ons gewend zijn. Dat mag niet worden belemmerd door krapte op de arbeidsmarkt.”

Versterking

De 25.000 vierkante meter aan magazijnoppervlak, die verdeeld over 3 locaties wordt benut, vraagt bovendien om een behoorlijk divers palet aan medewerkers. Daarbij wordt gefocust op kwaliteit. “We werken eigenlijk overal met eigen mensen”, benadrukt de algemeen directeur nog maar eens. Versterking met nieuwe medewerkers is en blijft welkom. “Jonge aanwas is belangrijk, maar we zoeken méér”, klinkt het. Er wordt dan ook bewust veel aan scholing gedaan. Dat resulteert in veel lange dienstverbanden. Uitgangspunt voor iedereen binnen Van der Linden Groep zijn vijf criteria, samengevat in het begrip ‘koers’. “Koers staat voor kwaliteit, openheid, eerlijkheid, rendabel en sociaal”, verduidelijkt Sander van der Linden. “Die waarden hanteren we zowel intern als extern.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten