Van den Broek Logistics neemt over en breidt uit!

2023 Staat voor Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing in het teken van uitbreiding! Het Helmondse bedrijf, dat al sinds 1965 een gevestigde naam is in de regio, ziet zowel de trekkende als de getrokken vloot groeien. Ook de opslagcapaciteit wordt fors groter.

Overname Ton Cornelissen Transportdiensten BV door Van den Broek Logistics BV

Op 12 juni 2023 is de overname van Ton Cornelissen Transportdiensten BV door Van den Broek Logistics BV formeel bekrachtigd. Het gefailleerde Ton Cornelissen Transportdiensten was actief op nationaal en internationaal niveau en in diverse specialismen zoals snel- en dedicated transport.

Karel van Rooij, eigenaar Van den Broek Logistics, benadrukt het lokale karakter van beide ondernemingen: ‘Zowel Van den Broek Logistics als Ton Cornelissen Transportdiensten kennen een historie en naamsbekendheid in het Helmondse bedrijfsleven en omringende regio’s. Met de overname van Ton Cornelissen Transportdiensten verankeren we onze positie in Helmond nog sterker en zorgen we dat de werkzaamheden die hieruit voortvloeien moeiteloos kunnen worden voortgezet door wederom een echt Helmonds transportbedrijf.

Uitbreiding voor Van den Broek Logistics en Warehousing

In 2022 werden maar liefst 25 nieuwe Scania vrachtwagens van het type R460 besteld. Deze order wordt momenteel gefaseerd uitgeleverd. Samen met de levering van tien nieuwe tautliner opleggers met een hefdak, waardoor een hoogte van 300 cm. gehaald kan worden, zorgt dit voor een flinke upgrade van het wagenpark. Eigenaar Karel van Rooij: ‘Ons devies is altijd geweest om met een moderne vloot te blijven rijden. Daarom investeren we in nieuw materiaal en zal het oudste gedeelte van het wagenpark vervangen worden. Deze order betreft dus deels vervanging, deels uitbreiding. Dat laatste omdat we merken dat de klantvraag nog altijd groeit. Zowel de vraag van bestaande klanten als van nieuwe opdrachtgevers, die we graag aan ons binden als wij een passende oplossing voor hun logistieke vraagstuk kunnen bieden.’

Diezelfde groeiende klantvraag ziet Van Rooij voor warehousing, naast transport de andere kerntaak van Van den Broek. ‘We hebben altijd hoog ingezet op automatisering, klantkoppelingen en een modern warehouse managementsysteem. Door de faciliteiten die wij in onze magazijnen bieden, weet de klant te allen tijde waar hij aan toe is. Logistieke totaaloplossingen bieden, dus combinaties tussen opslag en transport, is onze expertise. Het is echter de afgelopen jaren ontzettend moeilijk om geschikte locaties te vinden voor uitbreiding. We zijn daarom ook blij te kunnen melden dat we 5500m2 op industrieterrein BZOB en 9500m2 op terrein Hoogeind hebben kunnen bemachtigen. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten optimaal te kunnen bedienen en de opslag te kunnen optimaliseren.’

warehouse van den broek

Nog een kleine terugblik

Het is alweer meer dan 1 jaar geleden dat op 31 maart 2022 Karel van Rooij alle aandelen in Van den Broek en Van Rooij Beheer heeft verworven. Hij nam daarmee het aandelenpakket van Willie, Annelies en dochter Audrey van den Broek over en is volledig eigenaar en enige aandeelhouder van de groep waaronder Van den Broek Logistics, Van den Broek Warehousing, Van den Broek Trucks en Van den Broek Transportmiddelen vallen. Karel wist zit in de mooi op te werken tot directeur en mede-eigenaar. Een weg die uiteindelijk heeft geleid tot de mooie aandelenoverdracht die op 31 maart werd bekrachtigd en hem volledig eigenaar maakte. ‘Na, en door, deze overdracht verandert er niets in de huidige bedrijfsvoering en dienstverlening. Ook voor medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers heeft het geen gevolgen. Waar we de afgelopen jaren veel externe overnames zagen door grote logistieke partijen en investeerders, kiezen wij ervoor de toekomst intern zeker te stellen. Daarmee borgen we onze huidige service, kwaliteit en flexibiliteit en gaan we onverminderd door om met eigen mensen en middelen onze opdrachtgevers in de gehele logistieke keten te ontzorgen’.

van den broek vloot

Met de aangekondigde uitbreidingen in zicht, zal ook de personele bezetting uitbreiden. Dit betekent dat er diverse vacatures vrijkomen op zowel kantoor als op de weg. Ook de in-house opleidingen waarbij het halen van het vrachtwagenrijbewijs wordt gefaciliteerd worden gecontinueerd. Meer informatie via www.broeklogistics.nl of info@broeklogistics.nl.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten