Van den Broek Logistics B.V.: het voordeel van een opleiding binnen het bedrijf

Logistiek bedrijf Van den Broek Logistics B.V. leidt intern mensen op. Directeur Karel van Rooij: “Superbelangrijk dat we die doorstroming houden.”

Snelle en flexibele service

Snelheid en flexibiliteit zijn de kernwaarden van logistieke dienstverlener Van den Broek Logistics B.V. Deze waarden zie je terug in de praktijk, doordat het bedrijf werkt met eigen mensen en middelen. Het bedrijf doet veel palletvervoer, waaronder veel food-gerelateerd, voor lokale opdrachtgevers en de Benelux, Frankrijk en het westen van Duitsland. Het heeft een sterk team met 165 medewerkers waarvan honderd vrachtwagenchauffeurs.

“Alles begint met communicatie,” zegt directeur Karel van Rooij. “Daarom werken we met Nederlandstalige chauffeurs. De voertaal is enorm van belang. Het geeft ons de kracht om snel te schakelen. Ook wordt onze vloot steeds up-to-date gehouden. Zo hebben we pas geleden nieuwe vrachtwagens gekocht. In dit alles onderscheiden we ons van collega-vervoerders.”

Opleiden binnen het bedrijf

De logistieke sector kampt op dit moment met tekorten op de arbeidsmarkt. “Het zijn grote uitdagingen waar we tegenaan lopen,” zegt Van Rooij. “Chauffeur is een van de weinige opleidingen die niet gevolgd kan worden op mbo-3 en mbo-4 niveau, dit niveau is vaak wel wenselijk ongeacht toekomstige droombaan. En naast een andere opleiding nog eens 8500 euro betalen voor je vrachtwagenrijbewijs is te duur. Dan val je als sector een beetje tussen wal en schip.”

Van den Broek Logistics B.V. is erkend leerbedrijf en heeft leerwerkplekken voor BBL-studenten van de opleiding Chauffeur wegvervoer (niveau 2). Het biedt ruimte voor vijf leerwerkplekken. Daarnaast leidt het bedrijf zelf ook intern op. Dat gebeurt in twee jaar: een rijbewijs halen, een interne opleiding en nascholing.

Van Rooij: “We faciliteren en betalen dat. Jongeren van rond de achttien, negentien jaar beginnen bijvoorbeeld in het magazijn. Voor de periode dat ze nog niet over een rijbewijs beschikken, kunnen ze dan toch kennismaken met het bedrijf en onze manier van werken.”

Goed zorgen voor je medewerkers

“We zorgen goed voor de mensen die we hebben,” zegt de directeur. “We hebben een platte organisatie en luisteren naar privézaken die belangrijk zijn. We hebben uiteraard een richtlijn die voor iedereen geldt, maar als het gaat om werktijden en parttime werken is veel bespreekbaar. Daarnaast organiseren we elk jaar een personeelsfeest, kerstborrel en kerstmarkt. Op vrijdagavond laten we regelmatig een frietwagen komen.”

Vertrouwen

Het naar elkaar luisteren is een belangrijke waarde in het bedrijf. Zo werden de medewerkers ook betrokken bij het kopen van de nieuwe vrachtwagens. Karel van Rooij: “Ik ben trots op het vertrouwen dat we krijgen van zowel de opdrachtgevers als de medewerkers. Dat we in dat wederzijds vertrouwen het bedrijf kunnen continueren en elkaar vooruit helpen, dat maakt me blij.”

Het intern opleiden gaat goed, vindt Van Rooij. Van den Broek Logistics B.V. heeft inmiddels dertien personen opgeleid. “Een groot voordeel is dat ze bekend raken met het DNA van het bedrijf, de collega’s en het soort goederen waarmee we werken,” zegt de directeur. “Het is een goede leerschool en superbelangrijk dat we die doorstroming houden!”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten