Na zes jaar afwezigheid wordt de Innovatieprijs in Regio Foodvalley nieuw leven ingeblazen. De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet mooie innovaties – én de ondernemers die ze ontwikkelden – in de spotlights. “Het wordt een feestelijke avond, van, voor en door ondernemers”, zegt Wim Werkman, vicevoorzitter van de FOV Regio Foodvalley en initiatiefnemer van de Innovatieprijs. Het doel is ondernemers te inspireren en samenwerking te stimuleren.
Deelname
De Innovatieprijs richt zich met name op innovaties in de sectoren agrofood, de maakindustrie en de energie- en milieutechnologie. Om mee te dingen naar de prijs moeten de innovaties een impactvolle bijdrage leveren aan de circulaire economie en voortkomen uit aantoonbare samenwerking, binnen de keten, of over de grenzen van sectoren heen. “Samenwerking is dé sleutel tot succes”, zegt Werkman. “De beste innovaties zijn vaak het resultaat van samenwerking tussen partijen uit verschillende sectoren. Het leert je op een andere manier te kijken.” Van alle genomineerden worden video’s gemaakt die de innovaties mooi in beeld brengt. Handig voor de ondernemers om te gebruiken voor promotie van hun bedrijf en innovatieve ideeën.
Jong talent
Ook jong talent wordt uitgedaagd, onder meer via de onderwijsinstellingen, om innovaties aan te melden. Studententeams met een geweldig idee klimmen op het podium en pitchen hun idee. Gasten op het event stemmen hun favoriete idee naar de winst. De inzet? Een podium voor hun idee en professionele ondersteuning om het idee verder uit te werken. “Met de innovatieprijs laten we zien dat je niet naar de Randstad hoeft voor de coolste innovaties en vooruitstrevende bedrijven. Deze regio biedt zeer aantrekkelijke mogelijkheden voor jong talenten,” aldus Jan Hol, voorzitter College van Bestuur CHE.
Kijk voor meer informatie en het aanmelden van innovaties op: www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl.