Twice biedt hightech starters op TU/e campus huisvesting tegen lage kosten

De oude festival caravan voor de deur en de felle kleuren op ramen en gevels trekken meteen de aandacht. Dit is niet zomaar een onderwijsgebouw op de TU campus in Eindhoven. Dit is Alpha, de nieuwe startup hub van Twice, waar hightech starters vanaf januari 2021 tegen lage kosten een eigen bedrijfsruimte kunnen huren.

Twice creëert stimulerende omgevingen voor groeiende hightech bedrijven. De vier al bestaande Twice hubs op de High Tech Campus en de Technische Universiteit zijn allen opgezet rondom een bepaald thema. De gebouwen bieden alle denkbare faciliteiten om de hightech ontwikkelingen optimaal te ondersteunen. Met de Alpha hub richt Twice zich op de jongste, ondernemende doelgroep.

Basisvoorzieningen

De Alpha hub, een voormalig onderwijsgebouw midden op de TU campus, beschikt over 63 kantoorruimtes, variërend van 14 tot 69 m². In de industrieel vormgegeven ruimtes met betonnen muren en veel ramen heerst een ongedwongen, studentikoos sfeertje. “We hebben de kantoren zo opgezet dat je er met 2, 3 of 4 mensen comfortabel kunt werken”, vertelt Saskia van de Schoot, directeur New Business van Twice. “De basisvoorzieningen als internet, een keuken en centrale ruimtes voor overleg, zijn aanwezig, maar het ontbreekt aan echt luxe zaken die we in onze andere hubs vaak wel aanbieden. Daar staat tegenover dat je hier al vanaf 158 euro per maand een eigen kantoor kunt huren met een eigen postadres.” Zaken als schoonmaak, onderhoud en afvalverwerking zijn uiteraard ook geregeld.

Gat in de markt

Dat Twice met deze nieuwe Alpha hub voorziet in een grote behoefte, blijkt uit de vele enthousiaste reacties. Bijna 60% van de kantoren is al verhuurd. Ook voor de TU is het prettig om beginnende hightech ondernemers, die starten vanuit de TU/e dichtbij te houden en hun ontwikkeling te volgen, vertelt Saskia. “De TU/e kan hen hier op de campus veel beter helpen, onder meer met faciliteiten en advies voor de verdere groei van hun bedrijf, dan wanneer ze elders neerstrijken of op hun zolderkamertje blijven.”

Starten in walhalla van hightech

Met deze nieuwe Alpha hub creëert Twice een inspirerende startup omgeving voor jonge hightech ondernemers. Midden in het centrum van de technologie, met werkplaatsen, laboratoria en andere faciliteiten om de hoek. Saskia: “Heb je een keer een representatieve of grote meetingroom nodig om investeerders of klanten te ontvangen, dan kun je die voor een paar uur gewoon huren in een van onze andere hubs.”

Korte opzegtermijn

De opzegtermijn voor kantoorruimte in het Alpha gebouw is, met maar één maand, super flexibel. Ook dit biedt voordelen voor starters die kortstondig extra ruimte bij willen huren. “Zo heeft een huurder, die tijdelijk een aantal studenten aan het werk heeft, de mogelijkheid om extra kantoren te huren in Alpha. Zolang wij ruimte hebben, kun je als bedrijf dus echt je voordeel halen uit dit soort flexibele constructies.”

Eerste hulp loket

Twice zorgt voor actieve ondersteuning van de jonge ondernemers en helpt hen om verder te groeien. Onder andere door het aanbieden van netwerk events en bijeenkomsten, zodra dat weer is toegestaan. Ook is in het Alpha gebouw een ‘eerste hulp’ loket gevestigd: The Gate. Dit is een plek waar starters terecht kunnen met al hun vragen rondom het opzetten van een bedrijf, de administratie, de financiën, organisatie, noem maar op. “Voorheen was dat aanbod van diensten heel versnipperd en zagen starters soms door de bomen het bos niet meer”, legt Saskia uit. “Nu komt alles bij elkaar op één punt, heel transparant.”

Kantoor voor één dag of alleen een bureau

In augustus 2020 lanceerde Twice ook twee andere nieuwe werkconcepten, waarbinnen startups en scaleups nog flexibeler kunnen werken. Zo is het mogelijk om voor één vaste dag per week een gemeubileerd kantoor te huren in Twice hub Bèta, met een postadres op de hightech campus. Groeit je bedrijf dan kun je opschalen naar twee dagen of meer. Wil je nog kleiner beginnen, dan kun je ook alleen een bureau huren, op een vaste werkplek in een gezamenlijke ruimte met 7 andere bedrijven. Van heel klein naar groot: het groeiscenario van Twice biedt hightech starters en scale-ups optimale ondersteuning in hun reis naar een eigen voordeur.

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten