Transportbedrijf Gerard Lammers B.V. doet net wat meer met hun specialistische chauffeurs

Gerard Lammers B.V. is een absolute specialist als het gaat om transport/ op- en overslag. Het bedrijf uit Nieuwkuijk vervoert bijvoorbeeld veel transformatoren, kabelhaspels en vangrails, maar steekt ook de helpende hand toe als er kozijnen of glas geplaatst moet worden, en bij machineverhuizingen en inbeslagnames voor curatoren, advocaten, deurwaarders en Belastingdienst. Ook neemt Lammers het vervoer van kunstwerken en uitzonderlijke lengte- en breedtetransport voor haar rekening.

Het transportbedrijf telt 34 medewerkers waarvan er 20 medewerkers op de vrachtwagen zitten. Maar het is niet alleen een kwestie van naar A naar B rijden. Nee, de chauffeurs van Gerard Lammers B.V. zijn specialisten. “Zo controleren en bewerken zij materialen, verplaatsen ze machines, plaatsen ze glas of als er een ongeluk gebeurd is: noodvangrails. Ook werken ze mee in hoogspanningsstations. We zijn en blijven een transporteur maar ondersteunen de klant waar we kunnen in hun werkzaamheden,” aldus mededirecteur Mari Lammers.

Compactkranen

‘Dat doen we allemaal met behulp van autolaadkranen tot en met 165 ton/meter en veel hulpmateriaal zoals compactkranen, tankstellen, luchtkussensets en portaalbokken. We hebben er nu twee compactkranen bij die door iedere deur van maximaal 80 centimeter naar binnen kunnen en een ervan kortbij 4 ton aan kan en op 19 meter afstand altijd nog goed zijn voor het hijsen van 250 kilo. Die worden veel ingezet in slecht toegankelijke ruimten zoals kerken en huizen, maar ook bovenop gebouwen.’

Historie

De historie van familiebedrijf Lammers voert terug naar 1931 toen vader Henri Lammers de transportonderneming oprichtte, waarna zoon Gerard het stokje overnam. Sinds 2000 staat de derde generatie aan het roer met de broers Mari en Hans als directeur.

Opslag

Opslagcapaciteit is uitermate belangrijk in de transportwereld en daaraan heeft Lammers zeker geen gebrek. Het buitenterrein telt 21.000 vierkante meter en binnen is er nog eens 14.000 vierkante meter aan opslagmogelijkheden. Er wordt op deze locatie gewerkt met vijftien heftrucks, die een gewicht van 1 tot 12 ton kunnen dragen. De bovenloopkranen zijn goed voor 12 ton aan hijsgewicht.

Enexis

Het uitgebreide klantenbestand telt namen van grote bedrijven zoals Enexis, Tennet, Heijmans, Essent, Siemens, Schneider Electric, ABB, GE en Alstom. ‘Voor deze partijen vervoeren en plaatsen we trafo’s, haspels, matrixborden, lichtmasten en isolatoren. Het verhuizen van machines, glas plaatsen, het verzorgen van ontruimingen en het vervoeren van elektromateriaal vormt ook een belangrijk deel van de werkzaamheden,’ vertelt Mari.

Boschbeest

Ook voor het vervoeren van kunstwerken draaien ze bij Lammers hun hand niet om. ‘Tijdens het Jeroen Bosch jaar werkten we een paar dagen aan het plaatsen van het Boschbeest op het Wilhelminaplein in Den Bosch. Ook het demonteren van dit ijzeren gevaarte van enkele tonnen en de herplaatsing naar de nieuwe plek langs de snelweg bij het provinciehuis was bij ons in goede handen,’ aldus Mari.

Gerard Lammers B.V.

Investeringen

Aan het wagenpark van Lammers werden vorig jaar nog twee extra lage trucks toegevoegd van één meter hoog. ‘Die trucks stellen onze chauffeurs in staat nog hogere ladingen te vervoeren, zonder dat extra vergunningen zijn vervult. Ook zijn er onlangs nog vrachtwagens met een 53, 135 en een 165 ton meter kraan bij gekomen die oa tot op 36 meter hoogte kan werken. Wij blijven dus investeren zodat we rustig aan verder kunnen groeien. Hierin spelen de wensen van de klant uiteraard een centrale rol. Ook in de toekomst zegt Gerard Lammers B.V. nooit ‘nee’!’

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten