Transport Van Overveld speelt in op vraag naar op- en overslag

Met ingang van maart 2021 betrekt Transport van Overveld een nieuw multfunctioneel distributiecentrum van wel 5500 vierkante meter met in totaal 14 laad docks. 2000 vierkante meter wordt straks gebruikt voor de overslag van het eigen transport

De andere 3500 vierkante meter is bestemd voor de goederenopslag van derden. Een enorme capaciteitsuitbreiding, want tot voor kort was er slechts 1200 vierkante meter beschikbaar. De komende periode wil Van Overveld steeds meer inspelen op de behoefte aan opslag. Meerdere klanten hebben laten weten interesse te hebben. Klanten die wijn importeren en verkopen bijvoorbeeld, of olijfolie en chocoladeproducten.

Een deel van de loods is bestemd voor droge opslag, zoals dus wijn en verpakkingsmaterialen. In deze ruimte is het zo’n vijftien tot twintig graden. Rob Ligthart, manager operations : “Vanuit Spanje slaan we vele flessen olijfolie op, die rond de 18 graden moet blijven. Komt de temperatuur onder de 15 graden, dan gaat de olie vlokken. Voor het product maakt dat niets uit, maar voor de consument in de supermarkt wel, de olie ziet er dan minder smaakvol uit en dat verkoopt nu eenmaal slechter.”

Dubbel bemande wagens

De distributie van de goederen verloopt voor een groot deel via Spanje. Meer dan 60 van de 160 chauffeurs wonen in het Zuid-Europese land. “Daar rijden we met dubbel bemande wagens, zodat de chauffeurs elkaar kunnen afwisselen tijdens lange ritten. De goede service die wij leveren, is mede te danken aan de snelheid van de afhandeling.”

Geen prima donna

Met de uitbreiding biedt Van Overveld behalve transport ook opslag en distributie: een all-in pakket. Bij zijn start bij het bedrijf viel Ligthart twee jaar geleden met zijn neus in de boter. De plannen voor een nieuw pand werden op dat moment net werkelijkheid. Het was een specifieke omschrijving in de vacaturetekst die hem destijds zo aansprak. “In de vacature stond dat geen “prima donna” werd gezocht. Wel iemand die de handen uit de mouwen wilde steken. Ik houd ervan om met de voeten in de klei te staan en ergens helemaal voor te gaan.”

Bouwbedrijf Heembouw

Hij kon meteen aan de slag met de uitbreidingsplannen. Voor de realisatie van het nieuwe pand schakelde het transportbedrijf de hulp in van bouwbedrijf Heembouw uit Breda. Een jaar lang bogen de partijen zich over verschillende ontwerpen. Eén van de uitgangspunten was de uitbreiding van 3 naar 14 laad docks. “Daarmee kunnen we nu een stuk sneller handelen aan de cross dock. Volgens Ligthart scheelt de uitbreiding ook tijd en schade, nu er niet langer een gebrek aan ruimte is. “Met de toename in het aantal laad docks kunnen we de distributie nog beter plannen. En met de ruimte die we nu hebben, houden we rekening met ontwikkelingen in de toekomst zoals een samenwerking of overname.”

Flyer nieuw pand

De afgelopen vijf jaar groeide Transport Van Overveld stevig en dat was ook de reden tot uitbreiding. “Nu zitten we weliswaar ruim, maar dat verwachten we de komende jaren goed te kunnen vullen.” Op het moment dat corona zijn intrede deed, bleken de handel in wijnen en olijfolie vitale industrieën te zijn. “Aan de horeca gelieerde klanten kregen helaas wel een tik, voor de grote retail bedrijven liepen de bestellingen stevig door. Dat gold ook voor de kleine wijnimporteurs.”

Volgens schema

Het kantoor telt 900 vierkante meter en zit boven de bedrijfshal. Daar zal Ligthart de komende jaren als operations manager komen te werken. “Heembouw heeft ons echt ontzorgd op alle gebieden rondom de bouw. Van begeleiding en contact met de architect en de ontwerper tot de technische installatie. De coördinatie door Heembouw met alle onderaannemers was subliem. Het pand is precies volgens schema gebouwd.”

Huurruimte

Wat gaat er nu gebeuren met het huidige pand? Ligthart: “De huidige loods ruimte van 1200 vierkante meter en 300 vierkante meter aan kantoorruimte moet in de toekomst worden verhuurd.” Het pand is een aantrekkelijke plek voor iedereen die op industrieterrein Vosdonk wil ondernemen, want ruimte op industrieterrein Vosdonk is schaars. Huurders van het pand kunnen gebruik maken van de diensten van Transport van Overveld in de werkplaats en wasstraat, waardoor ze over een complete uitrusting beschikken.

Auteur: Carline Klijn – van Best

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten