Transport in vertrouwde handen bij H.M. Verploegen

Met jarenlange expertise in nationaal en internationaal transport is H.M. Verploegen in Wijchen voor veel bedrijven een betrouwbare logistieke partner. Het familiebedrijf heeft zich in de afgelopen jaren extra toegelegd op transporten van en naar Frankrijk, maar zet zich ook in voor een gezonde toekomst voor de sector Transport en Logistiek in de regio.

Transportbedrijf H.M. Verploegen werd opgericht in 1936. De broers Henri en Erwin Verploegen, die samen aan het roer staan van het bedrijf, behoren tot de derde generatie van het familiebedrijf. Het transportbedrijf heeft de beschikking over 50 trekkende eenheden en zo’n 80 trailers. Ons wagenpark is een belangrijk visitekaartje voor ons bedrijf en onze chauffeurs zijn er trots op dat zij in deze mooie trucks mogen rijden.’

Vervoer van en naar Frankrijk

Bij H.M. Verploegen werken zo’n 80 mensen. Naast de hoofdvestiging in Wijchen heeft het familiebedrijf ook een eigen vestiging en warehouse in het Franse Lyon. ‘We werken veel samen met andere transportbedrijven in de regio, maar ook met collega’s in Frankrijk’, vertelt Henri Verploegen. ‘In de afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld tot Frankrijk specialist. Wij zijn ook als enige Nederlands transportbedrijf aangesloten bij Tred Union. Verder zijn wij lid van het Franse distributienetwerk Pole, een fijnmazig netwerk met vijf hubs, waardoor wij kunnen garanderen dat binnenstedelijke leveringen in Frankrijk binnen 24 tot 72 uur worden bezorgd.’ Tot slot zijn wij lid van Tred Chariot, het snelst groeiende kooi-aap netwerk van Europa, gespecialiseerd in B2C zendingen.

Gezonde toekomst

Het familiebedrijf kent een platte organisatiestructuur waarin medewerkers volop de gelegenheid krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is Henri Verploegen ook bestuurslid van het samenwerkingsverband Logistics Valley, waar tientallen logistieke bedrijven uit de regio bij zijn aangesloten. Het doel van deze organisatie is om bij te dragen aan een gezonde toekomst voor de sector Transport en Logistiek in de regio.

Logistieke roadshow

Eén van de initiatieven van Logistics Valley is de Logistieke Roadshow waarbij we elk jaar diverse middelbare scholen in de regio Nijmegen, Liemers/Achterhoek en Rivierenland bezoeken. Tijdens de roadshow maken jongeren via allerlei spellen, zoals een escape room en een masterclass, kennis met de logistieke sector. Hoe sneller de spellen worden uitgevoerd, des te meer punten worden verdiend. Verploegen: ‘De logistieke sector in de regio kampt met een groot personeelstekort. Door jongeren tussen 12 en 16 jaar op een aansprekende manier van praktijkonderwijs kennis te laten maken met de logistieke sector, willen wij hun interesse aanwakkeren. Want voldoende logistiek geschoold personeel is ook in deze regio essentieel.

GERELATEERD

Artikel gaat over

VERPLOEGEN INTERNATIONALE TRANSPORTEN B.V., H.M.
VERPLOEGEN INTERNATIONALE TRANSPORTEN B.V., H.M.http://www.hmverploegen.nl
Transport van en naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. - Dagelijks ophalen en sorteren in onze opslagloods - Snelle levering, binnen 24 tot 72 uur in Benelux & Frankrijk - Zorgvuldig vervoer door Professioneel team - Inzage in de status van de zending

Meer berichten