Toerisme Veluwe voor een sterke en veerkrachtige bezoekerseconomie

Zo’n 4,5 miljoen bezoekers wisten Gelderland in 2022 te vinden voor verblijf en recreatie. De Veluwe, regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen zijn populaire bestemmingen voor recreatie en vrije tijd, voor binnen- en buitenlandse bezoekers, maar zeker ook voor inwoners. De bijzondere verscheidenheid aan natuur, het vele erfgoed, de brede waaier aan attracties en de grote hoeveelheid routes, maakt dat de regio’s tot de absolute topbestemmingen van Nederland horen. Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen zorgt dat bezoekers de regio’s – nu en in de toekomst – weten te vinden en leidt als regionaal bureau voor toerisme deze groeiende stroom van bezoekers in goede banen.

Toerisme in balans

De bezoekerseconomie in de regio is sterk en veerkrachtig en dat is goed voor de brede welvaart. Bezoekers en hun bestedingen dragen bij aan werkgelegenheid, leefbaarheid en economie. Maar het vraagt ook een duurzame balans met de gevolgen van bezoek voor inwoners en de kwetsbare natuur. Zodat er draagvlak en draagkracht blijft voor het ontvangen van bezoekers.

Onze organisatie: regionale expertise

Als regionaal bureau voor toerisme zetten wij ons in op het versterken van de bezoekerseconomie en het bereiken van de duurzame balans. Met strategische campagnes, marketingactiviteiten en gastheerschap werven we nieuwe bezoekers en spreiden we bezoekers over de regio. We zetten in op (nieuw) bezoek op dat moment en op die plek in de regio waar ruimte en behoefte is.

Samen staan we sterk

Daarnaast ondersteunen wij het regionale netwerk van ruim 600 publieke en private partners. Door gezamenlijke campagne inzet, door inzichten in trends en data te delen en door advies te geven hoe toeristisch aanbod aantrekkelijker te maken. Zo werken we samen aan een duurzame bezoekerseconomie die bijdraagt aan de brede welvaart in de regio.

In contact met bezoekers

Naast expert van onze bestemmingen zijn we ook aanspreekpunt voor bezoekers.
Dat doen we fysiek in onze Citystore Arnhem (Kerkplein 1), Citystore Nijmegen (Grote Markt 17) en via Toeristische Informatie Punten (TIP’s). Online inspiratie en informatie vinden (potentiële) bezoekers op visitveluwe.nl, visitarnhem.com en visitnijmegen.com.

Partnership of contact

Om snel te kunnen schakelen, heb je als ondernemer het liefst contact met een expert uit je eigen regio. Daarom zijn we georganiseerd in twee onderdelen: VisitVeluwe en Visit Arnhem Nijmegen.

Wil je advies, aansluiten bij ons netwerk of sparren over de ontwikkeling van je regio? Neem dan contact op met jouw regionale experts.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten