Tips om lange ritten van/naar het werk leuker te maken

Ben jij voor je werk altijd veel op pad? Breng je dagelijks heel wat uren in de auto door? Heb je op sommige dagen het idee dat je meer aan het rondrijden bent dan dat je daadwerkelijk bij klanten bent? Dan weet je waarschijnlijk ook als geen ander dat dergelijke lange, zakelijke ritten best wel saai kunnen zijn. Helaas is het een noodzakelijk kwaad waar je niet direct afscheid van kunt nemen. Wel zijn er enkele manieren waarop je de ritten leuker kunt maken. Of zakelijk rijden extreem stressvol of juist ontspannend kan zijn, hangt grotendeels af van jouw rijgedrag en hoe je de rit aanpakt. Met de volgende tips maak je het voor jezelf zo aangenaam mogelijk.

Minder tijd en geld kwijt bij het benzinestation 

Wie dagelijks veel kilometers rijdt, is hoogstwaarschijnlijk ook regelmatig bij het benzinestation te vinden. Hoe zuinig je ook mag rijden. Hoewel tanken meestal al een dure hobby was, is dat nu nóg meer het geval. De brandstofprijzen zijn om van te huilen. Mede door de Oekraïne-oorlog is bijna nergens meer een prijs onder de twee euro te vinden. Zelfs ondanks de compensatie van de overheid. Zeker wanneer je veel kilometers maakt voor het werk is dit pijnlijk.

In dit geval is het dan ook zeker raadzaam om een zzp tankpas te gebruiken. Hiermee ontvang je niet alleen korting op de benzine, maar hoef je ook nog eens niet direct te betalen aan de pomp. De kosten worden voorgeschoten en jij kunt weer snel door. Aan het einde van de maand ontvang je een overzichtelijk factuur en beschik je ook direct over de benodigde gegevens om je btw-teruggave te regelen.. Zo ben je minder tijd en geld kwijt bij het benzinestation en kun je in elk geval weer snel je reis voortzetten.

Iets anders dan radio 

Als je de hele dag in de auto zit, ben je wel eens toe aan iets anders dan de radio.  Op een gegeven moment heb je alle nummers wel gehoord en lijkt het nieuws en de bijbehorende praatjes ook weer telkens hetzelfde te zijn. Probeer daarom eens voor andere ontspanning te zorgen. Bij veel auto’s kun je tegenwoordig eenvoudig je telefoon verbinden. Niet alleen om mee te bellen, maar ook voor de audio. Wellicht kan je op die manier verschillende interessante podcasts of zelfs luisterboeken luisteren. Een goede manier om jezelf wat extra ontspanning en misschien zelfs leermomenten te bieden.

Productiviteit 

Heb je op sommige dagen het idee dat je meer aan het rijden bent dan dat je daadwerkelijk werkt? Bedenk dan goed hoe je productiever kunt zijn in de auto. Natuurlijk is het niet mogelijk om de laptop te openen, maar wellicht kun je wel al wat zakelijke telefoontjes afhandelen. Naast het rijden heb je immers toch alle tijd om te spreken. Wellicht kan je zelfs een korte vergadering/afhandeling regelen met collega’s. Goed om op die manier alvast wat met het werk bezig te zijn. Zo bespaar je tijd de rest van de dag en gaat de rit ook nog eens veel sneller voorbij.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten