Tips om grip op de operatie te houden als manager

Als leidinggevende binnen een organisatie ben je verantwoordelijk voor je team. Het is belangrijk om grip te houden op de planning, het welzijn van je mensen en natuurlijk voor het behalen van een goed resultaat. Een goede manager zorgt ervoor dat het team goed functioneert. Een slechte manager zorgt er juist voor dat het team wordt afgeremd en dat de resultaten onder niveau komen te liggen. Tegenwoordig zijn er enorm veel technische hulpmiddelen die het werk een stuk eenvoudiger maken. Benieuwd hoe software en techniek jouw team beter kan laten presteren? Lees dan verder.

Planningen maken en inspelen op veranderingen

Eén van de belangrijkste taken die je als manager kunt hebben, is het maken van (personeels)planningen. Het is niet altijd even makkelijk om met alle variabele rekening te houden. Het gebeurd geregeld dat er tijdens het maken van de planning onverwachts zaken veranderen. De tijd van planningen maken op papier is natuurlijk allang verleden tijd. Door het inzetten van een planningstool heb je volledige controle over dit soort onvoorziene gebeurtenissen. Bij het gebruik van de verschillende tools, is het van belang dat het ook daadwerkelijk iets toevoegt. Niets is zo vervelend voor het personeel om tientallen verschillende tools, apps en websites te moeten gebruiken, zonder dat deze van waarden zijn. Het goed op orde hebben van de planning zorgt voor een totale beheersing van het proces of project. Software helpt niet alleen het personeel, maar ook jou als manager om makkelijk een duidelijk overzicht te hebben van de planning. Voor iedereen een toevoeging dus.

Productiviteit

Productiviteit op de werkvloer is iets wat vroeger moeilijk te meten was. Ook dit kan tegenwoordig goed bijgehouden worden aan de hand van data. Met het gebruik van een goede workforcemanagementtool, kun je als manager meten hoe je team het doet. Daarnaast zorgt de tool er voor dat zowel de loonkosten, de personeelsplanningen en de locaties in één overzichtelijk systeem staan. De medewerkers kunnen zelf gemakkelijk hun urenregistratie doen. Daarnaast gaat verlof aanvragen allemaal via hetzelfde systeem.

Zoals je ziet, komt er veel kijken bij het aansturen van een team. Het belangrijkste hierbij, is dat alles duidelijk en overzichtelijk bij elkaar staat voor de medewerkers en de leidinggevende. Het gebruik van software helpt hier goed bij. Let bij het uitzoeken van een goede tool goed op de gebruiksvriendelijkheid. Iedereen moet het makkelijk kunnen gebruiken. Een goede structuur zorgt voor betere resultaten en een gelukkig team. Wie wil dat nou niet?

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten