Tips om de productiviteit op kantoor te verhogen

Ben je tevreden met de resultaten die momenteel op kantoor worden behaald? Of heb je het idee dat er eigenlijk meer in zit dan er nu uit wordt gehaald? Dan ben je zeker niet alleen. Veel ondernemers hebben het idee dat het beter kan met de productiviteit van hun werknemers. De oorzaak hiervan moet niet alleen bij de medewerkers zelf gezocht worden. Ook als ondernemer heb je hier een belangrijke rol in. Er zijn namelijk verschillende dingen die jij kunt doen om de productiviteit op kantoor te verhogen. We zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Sneller internet aanbieden

Internet is natuurlijk onmisbaar binnen de meeste bedrijven. Zonder internet kunnen de meeste werkzaamheden niet worden verricht. Daarom is het noodzakelijk dat het internet niet alleen goed werkt, maar dat dit ook snel genoeg is om meerdere mensen op te kunnen laten werken. Helaas blijkt uit onderzoek dat er gemiddeld één uur per dag wordt verbruikt aan te traag internet. De productiviteit zou dus stukken hoger kunnen zijn als het internet sneller is. Bekijk dus of het bijvoorbeeld mogelijk is om op glasvezel over te stappen of kies voor een uitgebreid abonnement.

Investeer in een rustruimte

Het klinkt misschien een beetje vreemd om een tv abonnement voor op kantoor af te sluiten. Besef echter goed dat je je medewerkers ook een momentje van rust moet aanbieden. Je bent wettelijk verplicht om ze pauzes aan te bieden. Dan moet er ook een fijne ruimte zijn waar ze deze pauzes in kunnen nemen. Inclusief fijne stoelen, tafels, een klein keukentje en zelfs een televisie om even te kunnen ontspannen. Hoe fijner de pauzes zijn, hoe productiever ze vervolgens weer aan het werk kunnen gaan.

Zorg voor meer flexibiliteit

De afgelopen jaren hebben wel duidelijk gemaakt dat flexibiliteit ongelooflijk belangrijk is. Door de pandemie die in 2020 begon hebben veel bedrijven plotseling veel moeten investeren om werknemers thuis te laten werken. Inmiddels zitten we alweer ruim over de helft van 2022 en is thuiswerken eigenlijk niet meer nodig, maar zou dit wel een hoop zorgen weghalen. Handig bijvoorbeeld voor medewerkers met jonge gezinnen of zij die lang moeten reizen om op werk te kunnen verschijnen. Als zij in staat zijn om op vanaf elke plek te kunnen werken, dan zal dit de productiviteit van het bedrijf zeker ten goede komen. Het nieuwe werken moet inmiddels dan ook echt wel ingeburgerd zijn.

Geef vaker complimenten

Een goede werksfeer is goud waard. Als er een goede band is tussen zowel de medewerkers als de leidinggevenden, dan kan dit direct meer productiviteit opleveren. Medewerkers zullen namelijk sneller hun best doen of harder werken als ze zich in een fijne werksfeer begeven of een goede band hebben met hun leidinggevende. Ook zullen zij beter in staat zijn om te werken als ze zich gewaardeerd voelen. Geef dus echt eens wat vaker complimenten, denk aan kleine presentjes bij bijzondere gelegenheden en toon op verschillende momenten je waardering.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Regio in Bedrijf
Regio in Bedrijfhttp://www.regioinbedrijf..nl
uw zichtbaarheid en profilering, zowel online als offline. Daarnaast brengen wij u graag in contact met relevante partijen uit ons netwerk.

Meer berichten