Tips om de bedrijfskantine in te richten

Kantine

Ga je binnenkort een nieuw bedrijfspand huren of kopen? Dat is natuurlijk een mooie stap, zeker als het bedoeld is als uitbreiding vanwege succes. Bij het inrichten van een bedrijfspand komt een hoop kijken. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de werkplekken, vergaderruimtes en de bedrijfskantine. Heb je genoeg ruimte voor een bedrijfskantine in het pand? Dan is het goed om te weten hoe je dit het beste in kunt richten. Wij helpen je hierbij op weg en zetten wat tips op een rijtje!

Zorg voor een aparte ruimte

Als je van plan bent om een bedrijfskantine te realiseren, is het handig om te zorgen voor een aparte ruimte. Dit is fijn, omdat jij en je medewerkers op deze manier echt even weg zijn van de werkplek. Als je nog meerdere ruimtes in moet richten, is het goed om te bepalen welke ruimte het meest geschikt zou zijn als bedrijfskantine. Om dit te kunnen bepalen, is het goed om te bedenken hoeveel ruimte en zitplaatsen je hiervoor nodig zou moeten hebben.

De juiste meubels kiezen

In de bedrijfskantine zijn meubels natuurlijk een must. Bepaal daarom goed wat voor meubels je nodig hebt. Denk hierbij natuurlijk ten eerste aan tafels en stoelen. Maar ook bijzettafels of andere meubels kunnen goed van pas komen. Probeer in ieder geval meubels te kiezen van een hoge kwaliteit. De meubels gaan in de bedrijfskantine veel gebruikt worden, waardoor het wel van belang is dat ze van een goede kwaliteit zijn en tegen een stootje kunnen. Ook is het handig om te kijken naar of de meubels die je kiest goed te onderhouden zijn.

Verlichting

Een bedrijfskantine zonder verlichting kan natuurlijk niet. Dit speelt dan ook een grote rol in de inrichting van de kantine. Je kunt hierbij denken aan basisverlichting, maar ook aan functionele verlichting of sfeerverlichting. Verdiep je in ieder geval goed in de soorten lampen die er allemaal zijn. Wat een leuke toevoeging kan zijn aan de bedrijfskantine, zijn hanglampen. Als je hierbij voor een tijdloze lamp wilt gaan, is een zwarte hanglamp een aanrader. Je zou voor de bedrijfskantine ook kunnen denken aan bijvoorbeeld inbouwspots. Als je de ruimte energiezuinig wilt verlichten, is het in ieder geval een aanrader om te kiezen voor ledverlichting. Dit is een goede investering die je zeker zal terugverdienen.

Voeg groen toe

Als je jouw bedrijfskantine graag meer sfeer wilt geven, is het slim om groen toe te voegen aan de ruimte. Hierbij kun je natuurlijk kiezen voor echte planten, maar ook kunstplanten kun je overwegen. Waar je ook voor kiest: door wat groen toe te voegen kun je de kantine een gezellige uitstraling geven. En dit hoort natuurlijk wel bij een ruimte waar met z’n allen geluncht kan worden.

Deze dingen hierboven kunnen je erbij helpen om de bedrijfskantine goed in te richten. Een aparte ruimte kiezen, de juiste meubels bepalen, zoeken naar hanglampen of leuke sfeerverlichting en het toevoegen van groen: het draagt bij aan een leuke inrichting van de kantine. Het is een plek waar jij en je collega’s waarschijnlijk veel tijd gaan doorbrengen, dus des te leuker is het als deze optimaal wordt ingericht!

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten