Timmers Projecten & Service: ‘Wat we beloven, doen we ook écht’

De wereld digitaliseert in razendsnel tempo – en voor elk bedrijf is het van levensbelang om terug te kunnen vallen op de juiste elektrotechnische ondersteuning. Al drie generaties is Timmers een begrip in de regio. Het bedrijf ontzorgt ondernemers en neemt alle praktische lasten uit handen: van installatie tot onderhoud.

Timmers zorgt als Duurzame Installateur voor slimme elektrotechnische oplossingen; zowel particulier als bedrijfsmatig. Vivian Timmers vertegenwoordigt sinds zeven jaar de derde generatie die de onderneming aanstuurt. “Wij zijn een familiebedrijf dat bijna 70 jaar bestaat en de klanten helpt met elektrotechnische vraagstukken. Of het nu gaat om een particulier met een storing in de meterkast waardoor de stroom uitvalt, of om een pand van 18.000 vierkante meter dat gerenoveerd moet worden: voor beiden staan wij klaar. En voor alles wat daar tussenin zit ook.”

Vooral het helpen staat centraal.

Timmers Projecten & Service richt zich voor een belangrijk deel op een nichemarkt, namelijk de betonindustrie en producenten van betonmortel en betonwaren. “Onze waarde is de productie van de klant”, is de stelregel van Vivian Timmers. “Als een bedrijf stilstaat dan maken kosten van een paar honderd euro niet uit: zo’n bedrijfsuitval kost tienduizenden euro’s per uur. Hoe sneller wij reageren, hoe sneller zij weer up and running zijn.”

De installatie kennen

Elektrotechniek is een heel mooi vak, zegt ze. Het is de kunst om als installateur je installatie goed te kennen. “Bijvoorbeeld door vooraf te controleren of de opgegeven vermogens niet té hoog zijn, waarmee je voorkomt dat de installatie overgedimensioneerd is.” Dat scheelt niet alleen in tijd en geld maar óók in de belasting van het elektriciteitsnet.

Slimme oplossingen

Optimaliseren vertaalt zich ook in bijvoorbeeld slimme verlichtingsoplossingen, met programmeringen en aanwezigheidsdetectoren. “Want waar niemand is, hoeft ook geen licht te branden.” Maar Timmers denkt ook in laadoplossingen voor elektrische (bedrijfs)wagens, waarbij niet iedere paal zijn eigen kabel naar de meterkast hoeft te hebben.

Kleine maar selecte club

Timmers Projecten & Service heeft zo’n 20 mensen in dienst: beveiligingsspecialisten, deskundigen op het gebied van slimme lichttechniek en industriële automatiseringsspecialisten voor de betonindustrie. “We zijn een kleine club met een hele brede kennis”, merkt de directeur op.

Van A tot Z weten wat er speelt

De sector groeit, maar Timmers wil haar bedrijf bewust compact houden. “Je kunt als installatie- en servicebedrijf groot willen zijn en dingen meer en anders willen doen, maar zolang je een compact bedrijf hebt en je eigen mensen kent, dan weet je van A tot Z wat er speelt. Niet alleen bij je eigen mensen maar daarmee ook bij je klanten.” Klanten kiezen voor Timmers Projecten & Service, niet omdat ze de grootste zijn maar wél de meest pragmatische.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten