Tilburg-Waalwijk draagt titel logistieke hotspot na vier jaar over aan West-Brabant

Na vier jaar op rij logistieke hotspot van Nederland te zijn geweest, geeft de regio Tilburg-Waalwijk het stokje door aan West-Brabant. De buurregio won de jaarlijkse landelijke verkiezing van Logistiek.nl.

Sandra Smits, voorzitter van de stuurgroep Smart Logistics van Midpoint Brabant: “Als één van de logistieke hotspots hebben we in Midden-Brabant het voortouw genomen om de logistiek slimmer en duurzamer te organiseren. De triple helix samenwerking tussen ondernemingen, onderwijs en overheden is de basis van ons jarenlange succes. Samenwerken en gunnen zitten in het DNA van onze regio. Wij feliciteren West-Brabant dan ook van harte met de eerste plaats. Ook in de toekomst blijven we samen logistieke innovaties ontwikkelen.”

Regio Deal

In de onlangs overeengekomen Regio Deal met het Rijk richt Midden-Brabant zich op logistieke duurzaamheidsprojecten met een integrale aanpak van energie, klimaat en circulair ondernemen.

Met Circulaire stromen zet de regio in op het reduceren van afval- en reststromen met circulaire materialen, sluitende logistieke ketens en duurzaam vervoer. Smart Port Waalwijk verduurzaamt de logistiek door meer transport via binnenvaart en voertuigen uitstootvrij te laten rijden (vrachtwagens op elektriciteit of waterstof) en varen (schepen op elektriciteit), met zoveel mogelijk lokaal opgewekte duurzame energie. En Tilburg University en het logistiek bedrijfsleven zetten het fieldlab Tilburg for Future Logistics op om vanuit wetenschappelijke kennis de transitie naar duurzame logistiek te versnellen.

logistieke hotspot

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten