Thuiswerken met geluidsoverlast

Ben je tegenwoordig steeds vaker thuis aan het werk? Veel mensen zijn tegenwoordig thuis aan het werk en dit komt mede door de corona pandemie. Thuiswerken is natuurlijk fijn omdat je niet hoeft te reizen en ook bepaalde werkzaamheden in huis kunt doen. Je moet natuurlijk wel zonder afleiding in huis kunnen werken en dat kan in veel gevallen moeilijk zijn. Een feestje in de tuin van de buren of je kinderen die veel geluid maken. Geluidsoverlast kan vervelend zijn als je thuis aan het werk bent. Je kunt natuurlijk een lekker muziekje opzetten, maar wanneer de geluidsoverlast zo luid is heeft dit ook geen nut. Het is vervelend, maar gelukkig kun je wat tegen geluidsoverlast doen. In dit artikel leggen we precies uit hoe je geluidsoverlast kunt verminderen, lees het daarom eens grondig door.

Isoleren van je woning

Wanneer je last krijgt van geluidsoverlast, kan het misschien ook aan je eigen huis liggen. Veel oude woningen tochten en zijn slecht geïsoleerd, waardoor je sneller last kunt krijgen van geluiden. Een goede isolatie van de constructie van de woning kan in de meeste gevallen al zorgen voor minder klachten. Naast dat het zorgt voor minder geluid kan het ook schelen met je energierekening en dat is natuurlijk voordelig. Zorg voor de juiste vloer, plafond en dakisolatie zodat de hele woning goed geïsoleerd is. Schakel hier trouwens een specialist voor in zodat er gekeken kan worden naar de isolatie. De specialist weet precies hoe je geluid kunt verminderen en ook in een bepaalde ruimte meer tips geven over geluidsdemping. Je kunt namelijk producten kopen die dienen als isolatie, zo kun je deze aan de muur hangen. Dit zijn grote zwarte platen die geluiden vanuit binnen, maar ook van buiten af kan dempen.

Laat het niet doortochten

Weet je zeker dat er geen gaten in het huis zitten, waar geluiden doorheen kunnen komen. Het is van belang dat je alle gaten en kieren in je huis dicht. Veel geluiden van buitenaf, kunnen eenvoudig door deze gaten en kieren komen. Dubbele beglazing kan je ook al een eind op weg helpen en ervoor zorgen dat je minder last krijgt van geluidsoverlast. Gebruik voor het dichten van gaten en kieren plamuur of schuim.

Praat met de veroorzaker

Heb je alle tips opgevolgd en heb je nog steeds last van geluidsoverlast? Vervelend, maar nu is het tijd om eens goed met de veroorzaker te praten. Het is natuurlijk lastig om de confrontatie aan te gaan, maar in de meeste gevallen is dit het beste wat je kunt doen. Wanneer de buurman vaak een feestje geeft en luide muziek draait, is dat natuurlijk irritant wanneer je aan het werk bent. Je wilt natuurlijk ook niet overkomen als de vervelende buurman of -vrouw die altijd aan het klagen is. Praat met de buurman of -vrouw en leg uit wat het probleem is en kijk naar een oplossing. Je kunt in de meeste gevallen tot een oplossing komen, maar mocht dit niet lukken is er altijd een mogelijkheid om juridische stappen te nemen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten