Thermobile maakt duurzame kwaliteit ook in tijdelijke verwarming mogelijk

‘Een geschikte oplossing voor elke vraag’. Dat is de kreet die opvalt op de website van het Bredase bedrijf Thermobile. Als een van de toonaangevende Europese spelers op het gebied van de tijdelijke verwarming gaat Thermobile zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. Ook niet in duurzaamheid, hoe complex dat soms ook mag zijn. “Wij wachten niet af”, klinkt het ambitieus en betrokken uit de mond van Sales & Marketing Director Maurice de Vlieger.

ThermobileThermobile kent al sinds jaar en dag een focus op kwaliteit en toegevoegde waarde. In de fabriek aan de Bredase Konijnenberg heeft men alles in eigen hand. Van daaruit vinden de verwarmingsproducten hun weg door heel Europa. Dat gebeurt via vestigingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, via distributeurs maar ook rechtstreeks, bijvoorbeeld aan grote verhuurbedrijven. Het palet waarop Thermobile actief is, is breed. “Van de bouw tot en met evenementen, van veeteelt tot industrie en van gewasdroging tot defensie”, somt Maurice de Vlieger op. Al die marktsegmenten gezamenlijk maken het bedrijf een speler van formaat. “We staan wijd en zijd bekend om de kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur van onze producten”, klinkt het met gepaste trots. “Tevreden gebruikers zweren bij hun Thermobile.”

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid wordt een steeds belangrijker criterium. De Vlieger: “Landen als Noorwegen en Zwitserland lopen wat dat betreft voorop. Daar mag je in veel gevallen al geen fossiele brandstoffen meer gebruiken.” Dat vormt een uitdaging, omdat er eigenlijk niet één goed alternatief is voor de veelal gebruikte diesel. “Voor diesel is de infrastructuur gewoon goed”, weet De Vlieger. “Die is altijd snel leverbaar.” Het dilemma voor Thermobile zit hem dus in de toepasbaarheid van duurzaamheid. De biobrandstof HVO kent een veel minder goede infrastructuur en is behoorlijk prijzig. En bij pellet gestookte kachels speelt de uitstoot van fijnstof weer een rol. “Al onze diesel gestookte kachels zijn ook geschikt om zonder enige aanpassingen op HVO te draaien.”

Alternatieven

ThermobileDaarnaast wordt, samen met partners, hard gewerkt aan andere alternatieven voor fossiele brandstoffen. “Dan hebben we het met name over synthetische methanol, een brandstof die CO2 neutraal is. Daar lopen al wel testen mee in de markt.” Wanneer daarmee gaat worden gewerkt, moeten de mobiele verwarmingseenheden wél worden aangepast. Die uitdaging gaat Thermobile niet uit de weg. “Wij willen als fabrikant graag voorop lopen”, benadrukt De Vlieger. “We weten dat duurzaamheid een issue is. We werken aan betaalbare oplossingen.” Hij stelt wel dat de komst van die ‘groene kachels’ nog wat tijd nodig heeft: “Wij willen liefst al onze producten met een duurzame optie aanbieden, zonder dat onze klanten per definitie duurder uit zijn dan met fossiele brandstof.” Zo kunnen de producten van Thermobile ook in de toekomst probleemloos lang en intensief worden gebruikt.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Thermobile
Thermobilehttps://www.thermobile.nl/nl
verwarmingsoplossingen en thermische ongediertebestrijding.

Meer berichten