TES Industrial Systems .… Dat werkt duurzaam!

TES Industrial Systems B.V. staat bijna 40 jaar voor duurzame oplossingen van industriële elektrotechnische aandrijfconcepten en automatisering die internationaal worden toegepast in onder andere containerkranen, drijvende overslagkranen, industriële kranen, transportbandsystemen, maritieme installaties en attractieparken.

Het belang en de noodzaak om het milieu ook in een industriële omgeving niet onnodig te belasten zorgt er voor dat TES innovaties en duurzame oplossingen omarmt en deze toepast in haar ontwerp en design. Het doel hierbij is om processen en werkmethodes te optimaliseren en de ecologische footprint van ons zelf en onze klanten te verkleinen.

Hybridisatie

Een belangrijke innovatie op het vlak van verduurzaming, waarmee TES inmiddels al heel wat ervaring heeft, is het succesvol en economisch verantwoord hybridiseren van container- en drijvende overslagkranen, maar ook andere installaties.

TES heeft daarvoor een toonaangevende methode ontwikkeld waarbij vrijgekomen bewegingsenergie wordt opgeslagen en hergebruikt in de aandrijving van de kraan. Dit leidt tot substantiële brandstofbesparingen en verduurzaming door een lagere uitstoot van fijnstof en CO2, zonder dat dit ten koste gaat van de overslagcapaciteit.

TES biedt hiermee haar klanten een oplossing voor een significante verbetering van de “lifecycle” van deze kapitaalintensieve installaties in een klimaat neutralere toekomst.

TES

Efficiency

In het ontwerp van onze elektrotechnische hard- en software oplossingen staat efficiëntie en duurzaamheid voorop. We zullen altijd op basis van de laatste – en daarmee energiezuinige en duurzame – technieken, componenten en methoden onze ontwerpen samenstellen, waarbij de prestaties van de installaties worden geoptimaliseerd en een zo efficiënt en duurzaam mogelijk bedrijfsproces wordt gerealiseerd.

Een andere wijze waarmee TES verduurzaming realiseert is het renoveren, moderniseren en optimaliseren van hard- en software op bestaande/verouderde elektrotechnische installaties.
Hiermee kan een efficiencyslag worden gemaakt die leidt tot verbeterde prestaties van de installatie die tegelijkertijd energievriendelijker zijn waarmee een substantiële bijdrage in de verduurzamingsstrategie kan worden behaald.

Interesse

Zoals uit het bovenstaande blijkt, streeft TES in partnership met haar klanten altijd naar technologisch hoogwaardige, optimale en duurzame oplossingen in een wereld waarin verduurzaming een strategische bedrijfsdoestelling is geworden.

Als het bovenstaande uw interesse heeft gewekt en u meer wilt weten hoe wij ook uw bedrijf kunnen helpen in de huidige energietransitie, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten