Technology Centres Acal BFi lossen complexe technologische uitdagingen van morgen op

Acal BFi, een toonaangevende leverancier van hightech elektronische componenten en op maat gemaakte technologische oplossingen, heeft een innovatieve aanpak om klanten te ondersteunen bij hun technische uitdagingen. Het bedrijf heeft Technology Centres opgericht waarin gespecialiseerde kennis wordt gebundeld om klanten te helpen bij het maken van de juiste technische keuzes en het realiseren van hun productontwikkelingstrajecten. “Experts werken samen aan de nog onbekende uitdagingen van morgen; om de vooruitgang te versnellen en de grenzen van elektronische toepassingen te verleggen”, vertelt Pieter-Jan Rovers, managing director van Acal BFi Nederland en België.

Technologiepartner

Acal BFi heeft vestigingen in elf West-Europese landen, waaronder een kantoor in Eindhoven. Van daaruit richt Acal BFi zich onder andere op de industriële markt en de medische sector. Het bedrijf fungeert als een technologiepartner voor bedrijven die complexe vraagstukken hebben op het gebied van o.a. connectiviteit, beveiliging en duurzame energieoplossingen. Denk aan het integreren van sensoren, beeldvorming of magnetische componenten in apparaten. Pieter-Jan: “De toegevoegde waarde van de Technology Centres van Acal BFi ligt in het vermogen om klanten te ondersteunen bij het begrijpen en implementeren van die complexe technologieën. Zo leveren we temperatuursensoren voor kokendwaterkranen, maar de uitdaging gaat verder dan alleen het leveren van componenten. De Technology Centres van Acal BFi bieden ook de technische expertise om de kraan met het internet te verbinden om communicatie met klanten mogelijk te maken via een app. Waarmee je het product slimmer en unieker maakt.”

Technische realisatie én marktkennis

De Technology Centres, verspreid over Europa, hebben grote specialistische kennis op verschillende technologiegebieden, waaronder Power, Magnetics, IoT and Wireless, Infrared Imaging, Interconnect and Cable Assembly en Fibre Optics. De centra zijn beschikbaar voor bedrijven en ondersteunen hen bij het realiseren van hun technische visie. “Het team van specialisten, bestaande uit technologische experts en softwareontwikkelaars, begrijpt niet alleen de producten die ze verkopen, maar ook de markt waarin de klanten actief zijn. Ze denken proactief mee met de klant en identificeren kansen voor verbeterde functionaliteit, energie-efficiëntie en nieuwe technologieën”, vult Pieter-Jan aan.

Processen vereenvoudigen en verdienmodel versterken

“Elektronica die vandaag actueel is, is morgen weer achterhaald. Onze specialisten volgen daarom heel regelmatig trainingen en zijn uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door deze specialistische kennis kunnen wij bedrijven van ontwerpfase tot implementatie ondersteunen. We informeren en attenderen bedrijven op de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt. Wij leven ons goed in in de behoefte van de klant, vragen door en kunnen daardoor slimme oplossingen aandragen waar een klant zelf misschien nooit aan zou denken. Oplossingen waarmee klanten hun processen wellicht kunnen vereenvoudigen of hun verdienmodel kunnen bijstellen. Dát is onze grote toegevoegde waarde. Dát maakt Acal BFi tot zoveel meer dan alleen een distributeur van componenten”, aldus Pieter-Jan Rovers.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten