Superfoods op de werkvloer: waarom dat een goed idee is

De laatste jaren is er veel uitval op de werkvloer te vinden. Als dit niet door het huidige personeelstekort komt, dan is het wel door een hoog ziekteverzuim. Uit divers onderzoek blijkt namelijk dat het ziekteverzuim op de werkvloer in Nederland flink is toegenomen in vergelijking met 5 jaar eerder.

In een zakelijke wereld waar tijd juist hartstikke kostbaar is en waar prestaties van vitaal belang zijn voor het bedrijf, is het optimaliseren van de werkomgeving een nog hogere prioriteit geworden. Wat daar heel goed bij past zijn superfoods. Deze voedzame krachtpatsers bieden namelijk verschillende voordelen op de werkvloer. In dit artikel vertellen we je er meer over en geven we je een inkijkje in Spiruella Superfoods.

Maar eerst: wat zijn superfoods eigenlijk precies?

Om meer te weten te komen over de voordelen van superfoods op de werkvloer is het goed om te weten wat superfoods eigenlijk precies zijn. Grote kans dat je wel eens wat van deze voedingsmiddelen hebt gehoord. De laatste jaren wordt de term en het product namelijk steeds vaker gebruikt. Superfoods zijn voedingsmiddelen die over een groot aantal essentiële voedingsstoffen beschikken. Dit zijn natuurlijke producten die bijvoorbeeld bestaan uit allerlei belangrijke vitaminen en mineralen waarmee ze je algehele gezondheid kunnen verbeteren. Het wordt ook wel eens supergroente of superfruit genoemd.

Er zijn verschillende superfoods die je zou kunnen toepassen in je dagelijks leven, bijvoorbeeld op de werkvloer, om de gezondheid en het immuunsysteem een boost te kunnen geven. Een paar voorbeelden van superfoods zijn: bepaalde noten, cacao, bessen, vette vis, gojibessen, tarwegras, spirulina en hennepzaad. Omdat de term superfoods niet wettelijk is omschreven, mag het door iedereen worden gebruikt. Daarom is het goed om te kijken waar je je superfoods aanschaft. Doe je dat bijvoorbeeld bij Spiruella Superfoods dan weet je zeker dat alle voedingsmiddelen van hoge kwaliteit zijn, omdat deze webshop over de nodige biologische certificering beschikt. De volledige productie voldoet aan alle strenge eisen voor superfoods.

Meer energie en concentratie op de werkvloer door superfoods

Hoewel het sowieso raadzaam is om een gezonde lifestyle op de werkvloer te stimuleren, kun je met superfoods nog net dat stapje verder gaan. Omdat dit soort producten boordevol voedingsstoffen zitten, zoals belangrijke vitaminen en mineralen, ondersteunen ze de hersenfunctie en stimuleren ze de mentale helderheid gedurende de dag. Daardoor blijven werknemers scherp op de belangrijke momenten wat zichtbaar is door een betere concentratie. Je krijgt van superfoods als het ware een echte energieboost zonder de beruchte suikerdip. Alleen daarom is de investering in superfoods op de werkvloer eigenlijk al een must.

Betere concentratie leidt ook tot een verhoogde productiviteit

Het grote voordeel van een betere concentratie is dat dit direct leidt tot een verhoogde productiviteit. Voeding heeft sowieso invloed op je cognitieve functies. Superfoods die bijvoorbeeld over Omega-3 vetzuren beschikken, zoals vette vis, dragen bijvoorbeeld bij aan een betere cognitieve prestatie. Ook daardoor worden werknemers productiever en wordt er dus meer werk gedaan. Wat hierbij mooi meegenomen is, is dat men tegelijkertijd meer creatieve inspiratie krijgt wanneer de cognitieve functies worden gestimuleerd. Dat kun je goed gebruiken bij projecten, videomeetings, vergaderingen en andere momenten op de werkvloer.

Minder ziekteverzuim door superfoods dus minder personeelsuitval

Wat eveneens een groot pluspunt is van superfoods is dat je als werkgever bijdraagt aan het stimuleren van de algehele gezondheid van je werknemers. In een gezonde werkomgeving werken mensen met meer energie, een beter humeur en betere concentratie. Ze zijn beter bestand tegen virussen en bacteriën en worden vaak minder snel ziek. In andere woorden: superfoods kunnen ervoor zorgen dat er minder ziekteverzuim op de werkvloer te vinden is. Ook zorgen ze ervoor dat het algehele welzijn van werknemers wordt verbeterd, wat sowieso een heel prettig voordeel is. Gezonde werknemers zitten vaak beter in hun vel, waardoor ze prettiger in de omgang zijn.

Positieve bedrijfscultuur door gezonde lifestyle op de werkvloer

Tot slot is het interessant om te weten dat superfoods ervoor kunnen zorgen dat de algehele teamdynamiek op de werkvloer wordt verbeterd. Dat zit namelijk zo: een gezonde levensstijl stimuleren, zorgt voor meer gelukkige, energieke en blije werknemers. Hierdoor verandert de dynamiek op de werkvloer sowieso al. Daarnaast kunnen werknemers elkaar inspireren om gezonde keuzes te maken. Ook dit draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur en een positieve teamspirit. Kortom: superfoods zoals de producten van Spiruella Superfoods kun je ook wel zien als geheime wapens voor een gezonde, energieke en productieve bedrijfscultuur. Je ondersteunt niet alleen de gezondheid van je werknemers, maar investeert tegelijkertijd in je bedrijf.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten