Succesvol samenwerken door Co-Creatie met TCPM Ingenieurs & Adviseurs

TCPM

“Met name het persoonlijke contact maakt het verschil”, stelt Ezther Welter, adviseur Engineering bij TCPM Ingenieurs & Adviseurs. Ezther en haar collega Tim Sampers vormen vanuit het kantoor in Apeldoorn het aanspreekpunt voor industriële bedrijven in Midden-Nederland. “Vanuit prettige verstandhoudingen helpen we onze opdrachtgevers die op zoek zijn naar complete en integrale oplossingen. Onze combinatie van de expertisegebieden engineering, industriële veiligheid en projectmanagement is daarbij de sleutel.”

De best renderende oplossing vinden

Sinds de zomer van 2021 werkt Ezther bij TCPM. Daarvoor had ze een eigen bedrijf, waar ze als imagostylist voornamelijk leidinggevenden ondersteunde bij het definiëren van hun persoonlijke stijl in combinatie met het bedrijfsimago. Een grote carrièreswitch? Valt mee, zo vertelt ze: “Na een studie Werktuigbouwkunde / Commerciële techniek deed ik een aantal jaren ervaring op in sales en accountmanagement. Via een oud-studiegenoot kwam ik vorig jaar in contact met TCPM. Het klikte direct goed en ik vind het fijn om terug te zijn in een technische omgeving.” Als adviseur Engineering is Ezther nauw betrokken bij de voortgang van de vele lopende engineeringsprojecten en zorgt ze voor een goede relatie en continuïteit met bestaande partners. Daarnaast initieert ze nieuwe contacten met potentiële opdrachtgevers.

De energie die Ezther uit haar werk haalt, herkent Tim direct. “Ik houd ervan om met mensen te werken en zie dagelijks nieuwe uitdagingen in het vinden van de best renderende oplossing voor complexe vraagstukken van opdrachtgevers.” Tim studeerde Commerciële economie, maar vond zijn eerste baan in de technische wereld. “Dat beviel zo goed, dat ik besloot om in deze branche te blijven.” Zo’n vijf jaar geleden kwam hij bij TCPM terecht en sinds anderhalf jaar is hij eindverantwoordelijke voor TCPM Midden B.V..

Maatwerk leveren

Tim en Ezther zorgen ervoor dat aan ieder project TCPM-engineers met de juiste kennis en vaardigheden werken. Ezther licht toe: “We kijken naar het specifieke vraagstuk van de opdrachtgever en kijken vervolgens binnen onze organisatie hoe en met welke engineers we dit het beste kunnen oplossen. Vanzelfsprekend wordt dit afgestemd met de benodigde competenties als ook het persoonlijke interessegebied van onze medewerkers. TCPM bestaat inmiddels meer dan 30 jaar en heeft meer dan 200 vakbekwame medewerkers. Wij kunnen daarom altijd maatwerk leveren. In goed overleg met opdrachtgever en medewerker komen we tot een succesvolle oplossing en samenwerking.”

Persoonlijke groeiprocessen

Wat TCPM’ers volgens Tim en Ezther typeert is de liefde voor het vak. “In alle lagen van de organisatie merk je de passie voor het vak en de drive om jezelf te ontwikkelen. Zo ook bij onze engineers”, valt Tim op. De vooruitstrevende innovaties binnen hun werkgebied gaan sneller dan ooit, dit vereist dat zij zelf ook doorgroeien en zich blijven ontplooien. TCPM ondersteunt en faciliteert hen hierin. “Intern kunnen ze zich door trainingen, cursussen en onderlinge contacten in specialisaties verdiepen of juist breder oriënteren, daarnaast stimuleren we hun groei door samen aan uitdagende projecten te werken.”

Wederzijds vertrouwen

De werkzaamheden aan de projecten vinden plaats op kantoor bij TCPM in Apeldoorn, bij de medewerker thuis of bij de opdrachtgever. Steeds vaker zien ze bij TCPM een combinatie van deze werklocaties. Ook wanneer projecten bij de opdrachtgever worden uitgevoerd blijven Ezther en Tim in contact met zowel de medewerkers als opdrachtgevers. Ezther: “We schakelen regelmatig even met elkaar om te kijken hoe de samenwerking verloopt en of het van beide kanten nog goed bevalt. De korte lijntjes en het laagdrempelige, persoonlijke contact werkt erg prettig. Vele partners kennen we door en door, we weten precies wat we aan elkaar hebben. Dankzij wederzijds vertrouwen hebben we hier al jarenlang een goede relatie mee.”

Kopje koffie?

Wil jij weten wat de engineers van TCPM voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ezther (e.welter@tcpm.nl en 06 20 36 91 59) of Tim (t.sampers@tcpm.nl en 06-42393098). Ze ontmoeten je graag voor een (online) kopje koffie en het bespreken van de mogelijkheden.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten