Studenten Helicon MBO Helmond presenteren online duurzame proeverij

Tijdens het jaarlijkse Groene Café van Helicon MBO Helmond hebben studenten Voeding en welzijn hun zelfontwikkelde producten van reststroomproducten gepresenteerd tijdens een online proeverij.

Foto: Daan en Neelke presenteren hun hartige Italiaanse muffin

Deelnemers hebben een product thuis ontvangen zodat ze konden proeven terwijl de studenten de productontwikkeling presenteerden via MS Teams. Het Groene Café wordt jaarlijks georganiseerd voor de relaties van de school en draait om duurzaamheid en voeding. Vanwege de huidige situatie is deze editie online gegaan.

Woensdagmiddag 7 april was het dan zo ver: na de opening startte dr. Aletta Smits met haar lezing over het puberbrein. “Hoe werkt het puberbrein, zien pubers dingen echt zo anders en tot wanneer ben je eigenlijk puber?”, deze en nog veel meer vragen werden op humoristische wijze beantwoord. Daarna was het de beurt aan de studenten Voeding en welzijn. Alle deelnemers aan het Groene Café hebben een product thuis ontvangen – bezorgd door onze studenten of per post verzonden. In groepjes gingen de deelnemers online uiteen om de presentaties van de studenten bij te wonen.

In duo’s hebben de tweedejaarsstudenten Voeding en welzijn in negen weken een product ontwikkeld van reststroomproducten in opdracht van twee bedrijven. De opdrachtgevers BeefyGreen en Botanic Bites werken beiden met reststroomproducten van oesterzwammen: namelijk de kontjes! Doreen Westphal, founder van Botanic Bites, voelt zelf de urgentie om bij te dragen aan de leefbaarheid van deze planeet. Zij vindt het leuk om deze opdracht neer te leggen bij studenten omdat “met studenten werken altijd een hele andere kijk geeft op waar je mee bezig bent. Zij kunnen veel vrijer werken, zonder beperkingen”. De eindproducten die gepresenteerd werden zijn energyballz, oesterzwampizza, sushi, kruidige Italian muffin, vegan ragout vlecht, palla la snack balletjes en een proteïnereep.

Studente Wildlife management Tara presenteerde de middag en stelde de kijkers ook vragen om hen over hun eigen duurzaamheid na te laten denken. Op de vraag welk duurzaam product zij in huis hebben toonde Docente Tessa haar broodtrommel; “zo hoef ik geen plastic zakjes te gebruiken voor mijn lunch”. Tijdens de gezamenlijke afsluiting kregen de studenten allemaal complimenten over hun producten en presentatie. Wij blikken dus terug op een geslaagde online proeverij!

 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten