Studeer door en volg één van de vele masteropleidingen

Veel studenten kiezen na het afronden van hun hbo- of wo-opleiding voor het volgen van een masteropleiding. Met een masteropleiding kun je je verder specialiseren in een vakgebied. Na een bacheloropleiding kan zo’n masteropleiding nog een goede optie zijn.

Volg bijvoorbeeld een management opleiding en verdiep je vervolgens in een bepaald element van het managen van een bedrijf of team. Denk aan verdieping in verschillende managementstijlen, leer meer over elementen gerelateerd aan de boekhouding of bijvoorbeeld HR.

Masteropleiding volgen naast je werk

Als ondernemer heb je vaak geen mogelijkheid om een tussenjaar te nemen, waarin je stopt met werken en je volledig richt op een van de vele masteropleidingen. Er zijn verschillende opleidingsinstituten in Nederland waar je een masteropleiding kunt volgen naast je werk als ondernemer. Het volgen van zo’n opleiding kan onder meer bij NCOI. Naast de diverse masteropleidingen vind je er ook tal van cursussen, waarmee je jezelf kunt verdiepen in bepaalde vakgebieden, technieken, enzovoorts. Door je kennis te blijven verruimen zal ook je onderneming groeien.

Laat medewerkers een opleiding volgen

Niet alleen is het interessant om zelf eens in de zoveel tijd een opleiding te volgen. Bied ook medewerkers de mogelijkheid om een opleiding of kortlopende cursus te volgen waarin zij hun kennis kunnen verbeteren. Wanneer iemand tien tot twintig jaar geleden voor het laatst gestudeerd heeft, is een groot deel van die kennis niet meer relevant. Zeker in de techniek volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar op hoog tempo op. Eens in de drie tot vijf jaar een cursus te volgen, houdt de kennis up-to-date. Iets waar je als organisatie van profiteert. Medewerkers die een cursus hebben afgerond kunnen hun kennis weer delen met collega’s.

Ervaren en betrouwbare arbeidskrachten omscholen

Diezelfde technologische ontwikkelingen maken dat sommige functies binnen bedrijven verdwijnen. Er wordt de laatste jaren steeds meer geautomatiseerd. Voorkom dat je waardevolle, ervaren arbeidskrachten verliest. Laat ze zich omscholen. Zo kunnen ze een andere functie binnen de organisatie vervullen. Ook deze medewerkers profiteren hiervan, want ze komen niet op straat te staan. Ga eens met de betrokken medewerkers om tafel, om te kijken welke nieuwe functie bij ze past en welke opleiding daarvoor nodig is.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten