Spectatio is eerste Impactmaker van het kwartaal Tilburg 2021

Spectatio mag zich de eerste Impactmaker van het Kwartaal 2021 noemen. Deze ‘creative minds’ bestaande uit het echtpaar Jules en Claudia Van Hoef, maken van hun bedrijf een snelle groeier. Vanuit Gebouw 88 in het midden van Spoorzone Tilburg veroveren ze de wereld. Hoe? Door organisaties beter inzicht te verschaffen en betere keuzes te laten maken op basis van sensor gegenereerde data.

Foto: Wethouder Berend de Vries online in gesprek met Jules en Claudia Van Hoef

Daarbij maken ze gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit bespaart de omweg van ruwe data uit de cloud en terug. In de loop van dit jaar brengen zij hun eigen slimme sensor op de markt.

Wethouder Berend de Vries (economie) reikte op digitale wijze als erkenning een miniatuur social sofa uit tijdens een online bezoek aan Spectatio op 26 februari jl. ”Het doet me goed om te zien dat bedrijven zoals Spectatio zich vestigen in Tilburg. Het laat zien dat de kennis en toepassingen rondom AI hiermee in toenemende mate in de Spoorzone landen. Het is een intelligent bedrijf. Niet alleen omdat ze slim ondernemen en vele facetten van de markt bedienen, maar ook doordat ze een groeimarkt bedienen. Dat ze de samenwerking opzoeken met andere bedrijven is typisch Tilburgs. Met recht zijn ze dan ook Impactmaker van het kwartaal*.”

Slimme dingen doen

“Feitelijk is het vanuit onze passie voor ontwerpen en het verbinden van techniek aan mensenlevens dat we de stap naar sensoren hebben gemaakt”, legt Jules Van Hoef uit. “Want AI in sensoren en echte succesvolle innovatie is mensenwerk. Sensortechnologie is bij uitstek een mooie ‘best practice’ om te laten zien dat techniek intuïtief in gevoel en gebruik kan zijn. Niet een inbreuk, maar juist een verrijking op het mensenleven. Door bijvoorbeeld het Corona klimaat te meten, of ouderen langer en veiliger thuis te laten wonen met valpreventie.” Met behulp van open innovatie en ketensamenwerking innoveert Spectatio van onderop. Op die manier bieden ze oplossingen voor problemen uit de praktijk. Het doel is om iedereen gebruik te laten maken van hun sensoren. Dus ook digibeten. Door het slim inzetten van sensoren in combinatie met geïntegreerde intelligentie meten ze de data en worden processen beter, sneller, veiliger en meer privacy proof. Daarbij is duurzaamheid een van hun belangrijkste drijfveren met speciale aandacht voor Health, Smart Buildings en Energietransitie.

Jules: “We zoeken actief de samenwerking op in de hele keten, van het solderen van printplaten tot het ontwikkelen van algoritmes. Daarom vinden we onze thuishaven in Tilburg. De hands-on mentaliteit en de brains van de universiteit maken Tilburg aantrekkelijk voor ons bedrijf. Daarnaast is juist het mensgerichte en sociale karakter van Tilburg nuttig en noodzakelijk voor disruptieve technieken zoals sensoren en Edge computing.”

*Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Zij zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten