Solid Systems installeert (inter)nationale distributiecentra

Internationale werkzaamheden

“Wij kijken liever vooruit, naar de toekomst”. COVID-19 is nog niet verdwenen, maar vanuit de opinie van Solid Systems zullen de distributiecentra hier geen negatieve gevolgen van ervaren. Solid Systems merkt dat de distributie is toegenomen. Webshops zijn nog nooit zo succesvol geweest en de internethandel is enorm gestegen. Bezorgdiensten en alle logistieke processen hebben de afgelopen tijd onder hoogspanning gestaan en daardoor is er meer vraag ontstaan naar op- en overslag capaciteit.

De verschuiving in het Verenigd Koninkrijk is voelbaar, er wordt steeds meer dienstverlening gevraagd vanuit Europese installateurs. “Sinds de verandering van de wetgeving met betrekking op de Brexit, merken wij vanuit het Verenigd Koninkrijk dat we vaker benaderd worden door Britse installateurs om te helpen op het vaste land”, zegt directeur Rob Broekhuijsen. Voor de goederenstroom is dit positief, Solid Systems kan op deze manier zelf meer leveren, zodat minder producten de oversteek hoeven te maken.

Voor de werknemers was het de afgelopen periode lastig om naar Europese landen te reizen, de engineers zijn internationaal actief en dat werd vermoeilijkt door de COVID-19 maatregelen. Gelukkig konden zij na de versoepelingen weer aan het werk in Europa. Zo hebben ze met de nodige aanpassingen het voor elkaar gekregen om de projecten te voltooien.

Distributiecentra

De activiteit in distributiecentra is groot, Solid Systems heeft niet alleen contact met eindgebruikers, maar ook met ontwikkelaars. Het enige verschil is dat het gebruik dan nog niet bekend is en dit invloed heeft op de soort installaties die zij implementeren. Hier zit een bepaalde mate van beveiliging aan gekoppeld, niet elk distributiecentrum heeft hetzelfde beveiligingsrisico en dat risico bepaald het soort beveiliging dat nodig is.

solid bullet

Solid Systems merkt een gigantische aanwas met betrekking tot het realiseren van distributiecentra. Er wordt veel gebouwd en dat moet beveiligd én geïnstalleerd worden. “Veel van onze klanten zijn grote retailers met meerdere distributiecentra die wij voorzien van installaties in zowel Nederland als overige landen in Europa. Dit doen wij al jaren, omdat wij goed zijn in wat wij doen”, zegt directeur Rob Broekhuijsen met trots. “Het is voor Nederlandse bedrijven die internationaal zijn gevestigd praktisch en vertrouwd om in elk van hun distributiecentrum dezelfde installatie te hebben, maar dit wel te kunnen beheren vanuit één centraal platform”. Solid Systems kan installaties uitvoeren in elk land waar een distributiecentrum is gevestigd met het houden van het beheer in Nederland. Op deze manier zijn zij ook in de logistieke centra internationaal actief. Solid Systems heeft al diverse centra opgeleverd in België, Polen, Frankrijk, Slowakije en Duitsland.

Duurzaam

Tijdens de installatie houdt Solid Systems zoveel mogelijk rekening met duurzaamheid, “er is geen plek zo mooi om zonnepanelen te installeren als op zo’n pand”. Daarnaast kan er rekening gehouden worden met ledverlichting op aanwezigheidsschakelaars of volledig geautomatiseerde deursturingen, zodat er geen deuren onnodig open blijven staan en er warmte verloren gaat. “Wij zijn met onze installaties echt gericht op het verbeteren en optimaliseren van het gehele pand in combinatie met beveiliging, elektra én duurzaamheid”.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten