Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk, hoe doe je dat?

Online geld lenen is gemakkelijk en snel geworden. Met slechts een paar klikken, kun je in contact komen met directe online kredietverstrekkers die bereid zijn om je geld te lenen. Online leningen kunnen een goede optie zijn, vooral wanneer je snel geld nodig hebt voor noodgevallen of om een tijdelijk kastekort te overbruggen.

In tegenstelling tot traditionele kredietinstellingen, vereist het lenen van geld online meestal geen papierwerk. Het is ook zeer goed mogelijk om het geld dezelfde dag dat je het aanvraagt te ontvangen, meestal binnen een paar uur of zelfs minuten. Lees hier alles over snel geld lenen zonder BKR en papierwerk.

BKR-check

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is een register waarin alle schulden en kredieten van individuele personen wordt bijgehouden. Mocht je een achterstand hebben of meerdere wanbetalingen, dan krijg je een negatieve BKR-registratie. Maar ook als je een telefoonabonnement op krediet afsluit, sta je geregistreerd in het BKR. Een telefoonabonnement of een creditcard zorgt voor een zogenoemde ‘’positieve’’ BKR-registratie.

Een positieve BKR-registratie zorgt ervoor dat je in de toekomst bijvoorbeeld een later bedrag mag lenen voor je hypotheek. Een positieve BKR-registratie kan in een negatieve registratie veranderen zodra je een betalingsachterstand oploopt. Een negatieve BKR-registratie zorgt ervoor dat je geen lening kunt afsluiten. Iedere kredietverstrekker in Nederland is verplicht om een BKR-check uit te voeren. Deze plicht is in werking getreden om je te beschermen van betalingsverplichtingen die je je eigenlijk niet kunt veroorloven.

Wanneer je een geschiedenis van wanbetalingen achter je hebt, vorm je in principe een risico voor een bank of andere grote kredietverstrekker. Hiermee toon je namelijk aan dat je misschien wel de lening niet kunt terugbetalen. Banken nemen dat risico liever niet.

Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk

Om toch geld te kunnen lenen zonder BKR-check en papierwerk, kun je een minilening aanvragen. Deze lening gaat maximaal tot €2.500. Ook moet je vaak deze lening binnen korte tijd (een maand bijvoorbeeld) terugbetalen. Een minilening is een financiële oplossing op korte termijn voor consumenten die geld moeten lenen maar een negatieve BKR-registratie hebben.

Het is geen perfecte oplossing. Rentetarieven op slechte krediet leningen zijn hoger – in sommige gevallen aanzienlijk hoger – en termijnen zijn kort, meestal tot een maand. Maar consumenten met een negatieve BKR-registratie en grote financiële behoeften, kunnen met deze lening weer met beide benen op de grond komen.

Zie het als een persoonlijke lening. Probeer niet te focussen op het rentepercentage. Kijk in plaats daarvan naar de financiële middelen die het oplevert. Sluit geen lening af die niet in je budget past. Advies over budgettering en leningen is beschikbaar bij een non-profit kredietadviseur.

Een minilening is een andere naam voor persoonlijke leningen. Consumenten lenen wat ze nodig hebben en doen dan regelmatige maandelijkse betalingen. Het goede nieuws is dat de lening kan worden gebruikt voor zowat alles – van het consolideren van credit card schuld aan het betalen van medische rekeningen tot het kopen van een auto tot het maken van een grote reparatie aan het huis.

Saldodipje review

Bij Saldodipje kun je een minilening aanvragen. De eerste keer kun je tot €800,- lenen. Vervolgens kun je tot wel €2.500 lenen. Saldodipje is een van de kredietverstrekkers die geen toegang hebben tot het BKR. Zij hebben dus ook geen inzicht in jouw eventuele negatieve BKR-registratie. Dit is goed om te onthouden als je snel geld wilt lenen zonder teveel gedoe. Lees hier een uitgebreide Saldodipje review.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten