SMART HUB Logistics partner van de beste logistieke hbo-opleiding van Nederland

In een zeer krappe arbeidsmarkt is het opleiden van nieuwe mensen van essentieel belang. Een taak die ze bij Avans Academie in ’s-Hertogenbosch graag op zich nemen. In 2022 werd de Associate degree-opleiding Logistiek van de Avans Academie voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste logistieke opleiding op hbo-niveau van Nederland. Voor een optimale aansluiting bij de dagelijkse logistieke praktijk én om lesprogramma’s up-to-date te houden, werkt de opleiding nauw samen met het bedrijfsleven. SMART HUB Logistics is één van de partners.

Logistieke praktijk centraal

De Associate degree-opleiding Logistiek is een tweejarige opleiding met een niveau tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor in. “Onze studenten hebben een goed stel hersens, maar willen op een andere manier leren dan op theoretische en soms afstandelijke hbo’s”, vertelt Ed Kooijman, docent bij de opleiding Logistiek van Avans Academie. “Binnen onze opleiding staat de praktijk centraal. De theoretische kennis die studenten bij ons opdoen, is altijd gelinkt aan een project bij een bedrijf. De helft van de tijd voeren studenten projecten uit binnen een bedrijf, de andere helft van de tijd werken ze aan de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor deze projecten. Stap voor stap worden de projecten serieuzer en zwaarder. Na het afstuderen worden onze studenten vaak ingezet op tactisch niveau, dus in functies waar zij een brug slaan tussen de werkvloer en het (strategisch) management, zoals teamleider warehousing, productieplanner, logistiek engineer, kwaliteitsmanager, voorraadplanner, functioneel applicatiebeheerder of assistent-logistiek manager.”

Samen de diepte in

Avans Academie werkt samen met Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch. “Wij richten onze pijlen op een dialoog die langer duurt en gieten dat in de vorm van partnerships”, vertelt Ed Kooijman. “Als je nauwer met elkaar samenwerkt, kun je samen groeien, samen de diepte zoeken. Uit de partnerships halen wij inspiratie voor het vormgeven van ons onderwijs- en afstudeerprogramma. Daardoor leiden we écht op voor de arbeidsmarkt.”

Partnerbedrijven profiteren

Ook de partnerbedrijven profiteren van de samenwerking, doordat de studenten in hun projecten vaak efficiëntieslagen ontdekken, die kostenbesparend uitpakken. Daarnaast is het een mooie kans om bij een student in beeld te komen als toekomstige werkgever. SMART HUB Logistics, lid van Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch, is vanaf vorig jaar een partnerbedrijf.

Studentenproject bij SMART HUB Logistics

“Wat mij aanspreekt aan deze opleiding is de praktijkgerichte insteek en de combinatie van vaardigheden waar ze op inzetten”, vertelt Frank Bruurs, eigenaar van SMART HUB Logistics. “In augustus 2022 startte bij ons een groep van vijf studenten, allen met een heel verschillende achtergrond. Ik heb hen een half jaar begeleid en dat was hartstikke leuk. De studenten hebben ons palletmanagementsysteem onder de loep genomen. Pallets zijn eigenlijk een ondergeschoven kindje binnen ons bedrijf, terwijl het om veel geld gaat. Er waren er veel in omloop en we hielden in Excel bij waar die zich bevonden. De studenten van Avans zijn hiermee aan de slag gegaan, maakten een analyse en kwamen met praktijkgerichte oplossingen. Ons eigen ICT-systeem bleek hier een tool voor te hebben, waardoor we de palletstromen en de kosten nu beter inzichtelijk hebben. En het mooie is, wij hebben hier niet alleen zélf iets aan, maar je ziet die studenten ook groeien en zich ontwikkelen in het vakgebied. En dat is echt top! Wie weet kunnen we één van hen over een tijdje hier als collega verwelkomen!”

Word ook partner en kom in beeld bij toekomstige logistieke kanjers

Wil jij met je bedrijf ook een partnership aangaan met de beste logistieke hbo-opleiding van Nederland? En in beeld komen bij toekomstige, goed opgeleide, logistieke kanjers? We vertellen je graag meer over de voordelen van een partnership. Stuur een mail naar ed.kooijman@avans.nl.

Auteur: Maartje van Roessel

GERELATEERD

Artikel gaat over

SMART HUB Logistics
SMART HUB Logisticshttps://www.smarthublogistics.nl/
SMART HUB Logistics in ‘s-Hertogenbosch biedt slimme en duurzame oplossingen voor al uw logistieke uitdagingen. Dat doen wij met een uitgebreid scala aan logistieke diensten, passende bedrijfsruimtes, betrouwbare consultancy en een flinke portie gezond, logistiek verstand.

Meer berichten