Smart Edge specialist PHI DATA betreedt met Simac Phi Data de Nederlandse markt

Smart Edge solution integrator Phi Data, gespecialiseerd in de digitalisering van logistieke bedrijfsprocessen, breidt uit naar Nederland. In nauwe samenwerking met moederbedrijf Simac zet het een eigen Nederlandse organisatie op, Simac Phi Data. De nieuwe entiteit wordt geleid door sectorspecialist Akko van Wijk.

PHI DATA helpt bedrijven in hun digitale transformatie met een brede waaier aan Smart Edge-oplossingen voor de logistieke keten, de werkvloer en buitendiensten. De oplossingen steunen op SaaS-gebaseerde software en maken gebruik van technologieën als automatische identificatie, mobile computing, label printing, real-time lokalisering en condition monitoring. Daarbij maakt PHI DATA gebruik van innovatieve technologieën die hun waarde al in de praktijk bewezen hebben.

Samenwerking

Het van oorsprong Belgische PHI DATA maakt sinds december 2020 deel uit van de Simac-familie, toen Simac Techniek NV een meerderheidsaandeel nam in PHI DATA. Samenwerken met Simac is voor PHI DATA CEO Guy Couder niet meer dan logisch: “Simac heeft veel ervaring in de sectoren waar wij ook op mikken, met name retail, industrie, transport en logistiek en healthcare. Via Simac kunnen we makkelijk in contact komen met een groot aantal potentiële klanten.” Dat verklaart ook waarom PHI DATA de Simac-merknaam aan zijn naam toevoegt voor de Nederlandse markt.

Ondersteuning vanuit België

De komende maanden wil Simac Phi Data het Nederlandse team verder uitbouwen met zowel sales-, presales- als technische support-mensen. “Het is altijd onze ambitie geweest meer aanwezig te zijn in Nederland,” zegt Couder. Vanuit België brengt Simac Phi Data 40 jaar ervaring mee in goods & asset management en IoT. Het Belgische hoofdkantoor zal voor Simac Phi Data fungeren als expertisecentrum en biedt tevens backoffice-ondersteuning.

Ruime ervaring

Simac Phi Data wordt geleid door Akko van Wijk. Van Wijk is al sinds 1996 actief in de markt van AutoID-systemen en kent de retail en de logistieke sector door en door. Hij werkte lange tijd bij Honeywell, één van de business partners van zowel Simac als PHI DATA. “Simac Phi Data kan terugvallen op het brede aanbod aan hardware, software en diensten van PHI DATA,” zegt Van Wijk. “Al houden we uiteraard rekening met de specifieke behoeften van de Nederlandse markt.”

“Door de toevoeging van Simac Phi Data zijn we nu in de hele Benelux actief. Dat is een eerste stap richting verdere internationalisering,” besluit Couder ambitieus.

Over PHI DATA

PHI DATA – onderdeel van de Simac Groep – is een Belgisch ICT-bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Wemmel staat. Verder hebben we vestigingen in Bergen (Maisières) en Windhof/Koerich (Luxemburg). Als onafhankelijke ontwikkelaar en integrator van Smart Edge-oplossingen bieden wij klanten altijd de meest optimale oplossingen. Hierbij maken we gebruik van tal van nieuwe en innovatieve technologieën op het gebied van automatische identificatie, lokalisatie en IoT (Internet of Things).

Om onze meer dan 2.000 vaste klanten te ondersteunen, kunnen we rekenen op een team van ongeveer 45 gedreven en multidisciplinaire medewerkers. Daarnaast doen we een beroep op een uitgebreid netwerk van partners om steeds de beste totaaloplossing te garanderen.

Informatie over Simac

Simac Techniek NV, opgericht in 1971, is een maatschappelijk betrokken familiebedrijf voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van IT en technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac ruim 1300 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

GERELATEERD

Artikel gaat over

SIMAC
SIMAChttps://www.simac.com/nl/
We ontwerpen, bouwen, beheren en beveiligen computernetwerken, automatiseren winkels, verbeteren zorgprocessen, voorzien scholen van presentiesystemen, bouwen automatische inspectiesystemen, automatiseren industriële processen, leveren alles voor glasvezelverbindingen, we maken digitaal factureren mogelijk, ontwikkelen e-learning en ondersteunen gemeentes in het WMO-proces.

Meer berichten