Slimme tips om te besparen op je telefoonkosten

Iedere keer weer een hoge telefoonrekening? Als je graag wat minder geld uit wilt geven aan je telefoon, is het goed om hieraan te werken. Een telefoon kan nu eenmaal veel kosten met zich meebrengen, zeker als je veel tijd spendeert op je smartphone. Appen, bellen, sms’en, series en video’s kijken en rondsurfen op het internet: als je dit allemaal doet op mobiele data kan dit je best wat geld kosten. Zeker als je jouw bundel overschrijdt kan de telefoonrekening hoog worden. Er zijn een aantal slimme tips die jou erbij kunnen helpen om te besparen op je telefoonkosten. Wij sommen deze hieronder voor je op!

Bepaal hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je nodig hebt

Om geld te kunnen besparen op de kosten voor je smartphone, is het verstandig om te bepalen hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je nodig hebt. Hiervoor is het slim om te kijken naar je huidige verbruik. Dit kun je vaak op de website of in de app van je provider bekijken. Het is van belang om een bundel te kiezen waar je genoeg aan hebt. Want als je deze bundel overschrijdt, kun je te maken krijgen met hoge kosten. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een bundel waar je sowieso genoeg aan hebt. Zo maak je de kans kleiner dat je over je bundel heengaat en extra geld moet betalen.

Kies het juiste abonnement

Een goede manier om geld te besparen op je telefoonkosten, is om het juiste abonnement te kiezen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn veel providers en dus ook veel verschillende abonnementen beschikbaar voor je telefoon. Qua telefoonabonnement kun je kiezen voor een sim only abonnement, maar ook voor een abonnement met telefoon. Heb je momenteel een abonnement met telefoon en is de looptijd bijna voorbij? Dan kun je ervoor kiezen om weer een nieuwe telefoon met abonnement uit te kiezen. Echter is het goed mogelijk dat jouw smartphone nog prima functioneert en deze dus eigenlijk nog niet aan vervanging toe is. Om geld te kunnen besparen, is een Sim Only een aanrader.

Ook als je een nieuwe telefoon wilt kopen, kun je kiezen voor een sim only abonnement. Je zit dan niet vast aan een abonnement met telefoon, maar kunt een los toestel kiezen. Bij een sim only abonnement hoef je niet voor je telefoon te betalen. En je raadt het al, dat zorgt ervoor dat je minder geld kwijt bent aan je telefoonkosten. Je betaalt bij zo’n mobiel abonnement alleen voor het bellen, sms’en en internetten. Bovendien is het bij sim only zo dat sommige providers de mogelijkheid bieden om maandelijks op te zeggen. Je bent hiermee dus een stuk flexibeler dan dat je vast zit aan een vaste looptijd.

Gebruik wifi waar het kan

Om geld te besparen op je telefoonkosten, is het slim om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Op veel plekken is wifi gewoon toegankelijk, dus maak hier vooral gebruik van. Op deze manier hoef je geen mobiele data te verbruiken en voorkom je dat je jouw bundel overschrijdt. Naast het veel gebruiken van wifi is het ook handig om zoveel mogelijk offline te doen op je toestel. Er zijn meerdere apps die offline te gebruiken zijn, waardoor je dus geen mobiele data hoeft te verbruiken.

Deze slimme tips zijn goed om in je achterhoofd te houden als je graag minder geld kwijt wilt zijn aan het gebruiken van je telefoon. Als je jouw telefoonrekening iedere maand weer hoog vindt, is het dus tijd om hier verandering in te brengen!

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten