Sioux heeft aan A. Bogaert Fijnmetaal bv een leverancier van grote klasse

“Ze denken vanaf het allereerste begin heel goed met ons mee, zijn open en eerlijk over de mogelijkheden en hebben een grote vakinhoudelijke kennis”. Zo typeert Johan Dirks, Project Buyer bij Sioux Technology Assembly BV, hun leverancier A. Bogaert Fijnmetaal bv. Hij steekt zijn bewondering en waardering voor het Heezers bedrijf niet onder stoelen of banken. “Al ruim 10 jaar werken wij zeer prettig samen met Bogaert. Zij hebben bij ons niet voor niets het stempel ‘Preferred Supplier’.”

Sioux ontwikkelt en produceert unieke, innovatieve hightech oplossingen voor uiteenlopende markten. “Wij maken klant specifieke machines en modules voor de medische, analytische en semiconductor markt, maar ook voor de automotive industrie en de agricultuur”, legt Johan uit. “Alle apparatuur die wij maken, meet of registreert iets en vertaalt dat naar een actie of resultaat. Dat is heel breed toepasbaar. Dat kan apparatuur zijn die een boer een seintje geeft als een koe op het punt van bevallen staat. Of een apparaat dat een plaatje analyseert waarmee je een tumor in celweefsel kunt detecteren. Of sensoren die trillingen in een brug registreren en aangeven wanneer onderhoud aan de constructie nodig is. Bij alles wat we ontwikkelen zijn we altijd innoverend bezig, ten gunste van de mens. Vaak is de oplossing een combinatie van mechatronica, elektronica en mathware. En dat is precies waar Sioux goed in is, aldus onze klanten. ”

Grote technologische vakkennis

  1. Bogaert Fijnmetaal bv speelt als toeleverancier een belangrijke rol in het vervullen van deze missie. Johan legt uit hoe die samenwerking verloopt. “Vanaf de allereerste ruwe schets van een ontwerp, zitten we al samen met Bogaert aan tafel. Zo’n ‘early involvement’ is heel belangrijk, zodat zij goed kunnen meedenken over de maakbaarheid van het product, gedurende de gehele cyclus. Deze samenwerking op techniek is één van onze belangrijkste redenen waarom wij Bogaert zo graag als leverancier hebben. Ze hebben een grote vakinhoudelijke kennis en zijn voor ons echt een verlengstuk naar de maakbaarheid en reproduceerbaarheid. We bekijken samen tot in detail of zij onze ontwerpen begrijpen en dan ook precies zo kunnen maken. Soms komt het ook voor dat de Bogaert technici zeggen dat het niet kan wat wij willen. Of dat het wel kan, maar onbetaalbaar wordt. Zij zijn daar heel eerlijk in en die openheid is zeer waardevol. Een groot pluspunt van ‘early involvement’ is dat je in een ontwerp- en ontwikkelfase nog van alles kunt aanpassen. In een latere fase, als het product eenmaal is vrijgegeven of als er al keuringen zijn geweest, is dat zoveel moeilijker en veel kostbaarder.”

Wil om mee te groeien én te investeren
Johan Dirks prijst de bereidwilligheid van Bogaert om niet alleen met Sioux mee te denken en mee te groeien, maar ook mee te investeren. In de vorm van nieuwe apparatuur en kennisdeling. “Zo hebben zij samen met ons de groei in nieuwe technologie op partikel reinheid doorlopen, waardoor ook de meest minuscule (stof)deeltjes niet meer voorkomen. En dat resulteerde in nieuwe kansen in de markt voor o.a. de analytische elektronenmicroscopie. Dat heeft ons echt op een hoger niveau gebracht. Zo hebben wij de meest nauwkeurige elektronenmicroscoop van de wereld met de klant ontwikkeld, waar zij zelfs het ‘Guinness Book of World Records’ mee hebben gehaald. Bogaert heeft daar een flinke bijdrage aan geleverd.”

Betrouwbaar op veel fronten
Op verschillende niveaus en bij verschillende divisies hebben mensen van de twee bedrijven bijna dagelijks contact met elkaar. “Het contact is heel goed, heel laagdrempelig”, vertelt Johan. “Bogaert is voor ons ook een zeer betrouwbare leverancier. Zowel op logistiek, kwalitatief als innovatief gebied. Als zij zeggen dat een levering dan en dan aankomt, dan is dat ook echt zo. Dat is een groot goed in deze overspannen markt, waarin het vaak moeilijk is om betrouwbare leverdata te krijgen. Bogaert levert echt veel aan ons, maar scoort kwalitatief altijd zeer hoog en constant. Hier in het Eindhovense gebruiken we vaak de QLTC-norm, die op alle aspecten moet kloppen: kwaliteit (Q), logistiek (L), technologie (T) en integrale kosten (C). Onze leverancier A. Bogaert Fijnmetaal bv voldoet daar helemaal aan en heeft bij ons daarom een dikke plus achter de naam staan.”

Auteur: Dianne Huijskens

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten