Simac presenteert jaarcijfers 2020

De omzet van Simac daalde het afgelopen jaar met ruim 8% van € 276 naar € 252 miljoen. Het bedrijfsresultaat eindigde op € 8,9 miljoen en de nettowinst over 2020 kwam uit op € 4,7 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het technologiebedrijf uit Veldhoven vandaag presenteert.

‘Gelukkig zitten we in de goede sector en hebben onze klanten en medewerkers zich snel aangepast aan de veranderde omstandigheden. Daardoor hebben we 2020 uiteindelijk financieel goed kunnen afsluiten.’ Dat concludeert algemeen directeur Eric van Schagen van Simac na een bewogen jaar.

Net als op de gehele maatschappij had de coronacrisis in 2020 een significante impact op technologiebedrijf Simac. Vooral op de medewerkers maar ook op omzet en resultaat, die wat lager uitvallen dan in het jaar ervoor. Toch is Eric van Schagen positief gestemd. Tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus, had Simac met name in België, Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk te maken met strenge lockdowns. In het tweede halfjaar herstelden de resultaten zich echter zowel in Nederland als internationaal.

Orderportefeuille blijft goed op niveau

Eric van Schagen: “Gelukkig bleken de meeste van onze klanten en daardoor ook wijzelf niet in de hoek te zitten waar de grootste klappen vielen. Hierdoor kwamen we het tweede kwartaal zonder verlies door. Bij vele van onze medewerkers waren de gevolgen natuurlijk wel aanzienlijk. Thuiswerken werd de norm en het sociale leven kwam voor een groot deel tot stilstand. In het derde kwartaal was er meer ruimte maar aan het eind van het jaar waren weer vergaande coronamaatregelen noodzakelijk. Desondanks zijn de financiële resultaten richting het einde van het jaar toegenomen. Al met al een flinke opgave maar in vergelijking met andere sectoren zijn de gevolgen voor Simac uiteindelijk meegevallen. En tot nu toe blijft ook de orderportefeuille op goed niveau.”

Resultaat stemt tot tevredenheid

“Een stabiel jaar na een aantal jaren van groei, daar zijn we op zich erg blij mee,” geeft Eric van Schagen aan. Exclusief een goodwillafschrijving van € 1,9 miljoen eindigt het bedrijfsresultaat (EBITA) op € 10,8 miljoen (2019: € 12,9 miljoen). Simac investeerde afgelopen jaar veel in multicloud services, nieuwe software-applicaties en integrale dienstverlening.

Blijvend investeren in innovatie

Eric van Schagen: “Onze bedrijven in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië en Frankrijk continueerden de goede resultaten. Er is weer veel geïnvesteerd in innovatie. Zowel binnen als buiten Nederland vinden interessante en belangrijke ontwikkelingen plaats, dichtbij de klant en de markt. We blijven het van belang vinden dat innovatie in de haarvaten van onze organisatie zit. De algemene vooruitzichten voor 2021 blijven onzeker. De coronacrisis duurt voort en de economische gevolgen zouden voor Simac dit jaar wel eens groter kunnen zijn dan in 2020. Het valt allemaal nog moeilijk in te schatten.”

Voor Simac is 1 oktober 2021 een bijzonder moment. Simac bestaat dan exact 50 jaar. Deze gedenkwaardige gebeurtenis zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan, uiteraard wel afhankelijk van de mogelijkheden die er in het najaar zullen zijn.

SourceSimac
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten