Simac neemt Fomax over

Simac neemt de handelsactiviteiten van Fomax Test & Connectivity bv uit Harderwijk over. De activiteiten van deze specialist in glasvezeltechniek sluiten uitstekend aan bij die van haar werkmaatschappij Simac Electronics bv. Deze overname biedt voordelen voor alle betrokken partijen.

De eigenaren van Fomax waren met het oog op hun pensionering op zoek naar een partij die hun klanten zekerheid en groei van de dienstverlening kan bieden. In Simac Electronics vonden zij deze partij. Want net als Fomax is Simac Electronics volledig thuis in de wereld van glasvezeltechniek.

Eddie van Born, mede-eigenaar Fomax: “We zijn ervan overtuigd dat zowel klanten als leveranciers bij Simac in een warm bad terecht komen. Sterker nog, ze gaan profiteren van hun grotere organisatie en uitgebreide servicefaciliteiten waardoor bijvoorbeeld uitwijken naar buitenlandse partijen voor onderhoudswerkzaamheden, niet meer nodig is.” Carl Bahnmüller van Amico Amicus heeft Fomax begeleid bij de overname.

“We zien deze overname als een grote kans,” geeft Ivo de Rooij, algemeen directeur Simac Electronics, aan. “De trouwe Fomax-klanten zijn al vele jaren gewend aan een hoog kennis- en serviceniveau. Aan ons de uitdaging om die lat weer een stuk hoger te leggen. Met de overname verstevigen we onze positie in de industriële markt. Ook gaan we nieuwe relaties met interessante leveranciers aan. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze mensen hier een succes van gaan maken.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten