SIDN Jaarverslag 2022: Zichtbaar en onzichtbaar werk voor een stabiel .nl en kansrijk digitaal bestaan

Onze verantwoordelijkheid voor een stabiel en veilig .nl-domein nemen we bij SIDN héél serieus. De combinatie van die verantwoordelijkheid en onze overtuiging dat een vrij, open, toegankelijk, divers en veilig internet bijdraagt aan een betere wereld voor iedereen, vormt de basis voor alles wat we doen. Veel van wat we doen is niet altijd even zichtbaar. Daarom vertellen we je er graag meer over in ons jaarverslag over 2022.

Hoogtepunten van 2022

Ons complete verhaal over 2022 lees je in het verslag in pdf-vorm. Is dat wat te veel van het goede? We plotten ook een aantal belangrijke momenten op een tijdlijn van het afgelopen jaar. Zo vind je daar de publicatie van de ‘Staat van .nl’, de introductie van logodetectie voor SIDN Merkbewaking en de hernieuwing van het convenant met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. We nodigen je van harte uit een kijkje te nemen.

Het gaat om impact

Uit onze missie en visie identificeerden we 3 gebieden waarop we impact willen én kunnen hebben: economische groei, veilig en stabiel internet en digitale inclusie. Ook in 2022 staken we veel tijd, geld en energie in het realiseren van deze impact. Dat doen we direct door ons werk voor het .nl-domein, maar ook indirect via onderzoek door SIDN Labs, het ondersteunen van mooie initiatieven via SIDN fonds, de ontwikkeling van nieuwe diensten en de participatie in en ondersteuning van tal van organisaties die bijdragen aan een beter internet. Op onze speciale website laten we je zien wat we bereikten op de 3 terreinen.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten