SIDN introduceert MKB Merkbewaking

Al ruim 10 jaar bieden we merkbewakingsdiensten aan in het grootzakelijke segment. Met ingang van 2023 is het ook mogelijk om als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf het online gebruik van je naam of logo te monitoren. Deze nieuwe variant van SIDN Merkbewaking is onder de naam MKB Merkbewaking af te nemen via diverse .nl-registrars. Het is het resultaat van een gedegen ontwikkeltraject dat wij in 2022 doorlopen hebben.

Wat is MKB Merkbewaking?

Onze merkbewakingsservice is een monitoringsservice die ondernemers helpt bij het bestrijden van cybercrime. Met deze service spoor je effectief web- of mailadressen op die lijken op je merknaam. Ook is het mogelijk gebruik van je logo te detecteren. MKB Merkbewaking monitort domeinnaamregistraties onder het .nl-domein en kan naar wens uitgebreid worden met aanvullende modules en diensten, zoals juridische opvolging en logodetectie.

Hoe werkt het?

MKB Merkbewaking zoekt online naar domeinnamen die lijken op jouw bedrijfsnaam en sites met jouw logo erop. Gevonden resultaten worden overzichtelijk gerapporteerd in een wekelijkse mail. Daarbij wordt meteen aangegeven wat het risico van het gevonden resultaat is, zodat je eenvoudig kunt prioriteren.

Waarvoor gebruik je MKB Merkbewaking?

Bij het misbruiken van namen en logo’s denken de meeste mensen aan cybercrime. Zo kunnen ze onder de naam van een bedrijf phishingmails versturen of zich met nepmails voordoen als CEO, directeur of manager van een bedrijf (CEO-fraude). In dit laatste geval vragen ze medewerkers om met spoed een groot bedrag over te maken. Vaak met grote financiële schade voor het bedrijf tot gevolg. Maar MKB Merkbewaking kan ook helpen om de regie over het gebruik van je merk te houden. Denk bijvoorbeeld aan gebruik door retailers, partners of tussenpersonen.

Voor wie is deze dienst?

MKB Merkbewaking is er voor kleine tot middelgrote bedrijven en tijdelijk al verkrijgbaar vanaf € 10,- per maand. De basisdienst biedt één keer per week een mail met resultaten, maar het is ook mogelijk om een uitgebreidere versie met realtime-waarschuwingen en werelddekking te ontvangen. Dit is vooral interessant voor organisaties die zeer veel te maken met malafide gebruik zoals keurmerken, middelgrote retailers, internationaal opererende bedrijven en brancheorganisaties.

Waar kan ik MKB Merkbewaking afnemen?

MKB Merkbewaking wordt aangeboden via registrars. Je kunt zelf een registrar kiezen die bij je past. Kijk op https://www.sidn.nl/product/mkb-merkbewaking voor meer informatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten