Schaftkeet kopen voor de bouw? Dit moet je erover weten

Na enkele jaren gekte op de huizenmarkt zien we dat er nog steeds veel mensen zijn die ervoor kiezen om hun woning te verbouwen. Dat is te merken aan de drukte in de bouwbranche. Menig bouwbedrijf zit de komende maanden propvol met klussen door het hele land.

Om een grote verbouwing goed en comfortabel te kunnen voldoen, kan het handig zijn om een zogeheten schaftkeet aan te schaffen. Dergelijke wagens kun je huren, maar nog slimmer is het om er eentje te kopen als je werkzaam bent in de bouw. In dit artikel lees je meer over schaftwagens voor de bouw en de voordelen van een schaftkeet kopen.

Wat is een schaftkeet voor de bouw precies?

Mensen die niet werkzaam zijn in de bouw maar die bijvoorbeeld wel van plan zijn te verbouwen, weten misschien niet direct wat een schaftkeet is. Een schaftkeet herken je ook wel onder de namen bouwkeet, schaftwagen, pipowagen of mobiele wagen. Gaat er al een belletje rinkelen? Dit soort keten zie je vaak op plekken waar gebouwd wordt en waar andere (ver)bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Het is een mobiele hut waarin bouwvakkers zoals timmermannen en schilders zich even terug kunnen trekken om droog en warm te eten of koffie te drinken.

Daarnaast worden schaftketen regelmatig gebruikt voor andere zakelijke doeleinden. Zo is het ideaal om ze te gebruiken als mobiel kantoor of als opslagruimte voor je bedrijf. Ook is het een handige ruimte om sanitaire voorzieningen in te bouwen op festivals of om bij zakelijke evenementen te gebruiken. Het is goed om te weten dat dit soort schaftketen niet gemotoriseerd zijn en dus verplaatst en geplaatst moeten worden door een gemotoriseerd voertuig met een trekhaak..

Hier moet je op letten wanneer je kiest voor een schaftkeet kopen

Ben je van plan om een schaftkeet aan te schaffen voor je bouwbedrijf of voor andere zakelijke doeleinden? In dat geval is het handig om te weten dat je jezelf eerst een paar vragen stelt. Op basis daarvan is het eenvoudiger om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk heel wat soorten schaftwagens beschikbaar – in verschillende vormen en kleuren. Denk aan de volgende vraagstukken:

  • Welk doel heb je met de schaftwagen?
  • Hoeveel ruimte moet de schaftkeet bieden? Hoeveel personen moeten er bijvoorbeeld in kunnen passen?
  • Heb je extra accessoires en voorzieningen nodig bij de schaftkeet? Denk aan een betere beveiliging, goede verwarming of sanitair.
  • Wat voor lengte en hoogte moet de schaftkeet maximaal hebben?
  • Mag je de schaftwagen gewoon zelf vervoeren met een normaal B-rijbewijs of niet?

Dat laatste is van groot belang, omdat veel mensen niet over een ander rijbewijs beschikken. Sommige schaftketen mogen alleen worden vervoerd met een BE-rijbewijs of een B+-rijbewijs. Let daar dus goed op voordat je kiest voor een schaftkeet kopen. Daarbij geldt: des te langer en dus groter de schaftwagen is, des te meer je ermee kunt doen. In een korte schaftkeet wordt het bijvoorbeeld lastig om een lunchplek, ruimte voor sanitair en een opbergruimte te maken.

Voordelen van een schaftkeet kopen voor je bedrijf

Een schaftkeet kun je huren en kopen. Voor een eenmalig bouwproject is het natuurlijk het prettigst om een dergelijke wagen te huren. Stel: je gaat zelf aan de slag met een eigen verbouwing en je hebt voor even extra ruimte nodig of je bent werkzaam binnen de evenementenindustrie en hebt voor een dag een of meerdere schaftketen nodig. Ben je echter werkzaam in de bouw en heb je meerdere bouwprojecten op de agenda staan? In dat geval is het veel voordeliger om een schaftkeet te kopen. Daarmee heb je voor ieder project je eigen stuk ruimte dat je kunt gebruiken als rustruimte of als extra werkruimte.

Op die manier zit je niet vast aan allerlei huurvoorwaarden en ben je zelf eigenaar van de keet. Mocht er schade ontstaan aan de wagen, iets wat zeker kan gebeuren op een bouwplaats, dan zit je niet vast aan allerlei regels van het verhuurbedrijf, maar dan kun je gewoon zelf eventueel bezig gaan met het repareren ervan. Daarbij zijn schaftketen altijd goed geïsoleerd en dus inzetbaar in verschillende seizoenen en op diverse plekken. Door de wielen onder de keet verplaats je de wagen gemakkelijk en je kunt er door de grote ruimte van alles in kwijt. Een schaftkeet kopen is tot slot een voordeel ten opzichte van huren, omdat je zo’n keet uiteindelijk altijd kan verkopen voor een mooie prijs. Er is eigenlijk altijd wel vraag naar dergelijke wagens voor de bouw.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten