Savas Metal Tech doet wat het belooft

Na een lange carrière in de plaatwerkindustrie begon Memduh Savas uit Veghel in 2019 voor zichzelf. Met een hoop vakkennis en ervaring op zak, besloot hij de dingen op zijn manier te gaan doen. Dat betekende de start van Savas Metal Tech. Met een pand op De Amert en een modern machinepark timmert dat bedrijf aan de weg. De trotse ondernemer én zijn zoon willen blijven innoveren en groeien: “Het draait allemaal om vertrouwen en om kwaliteit.”

De van oorsprong Turkse ondernemer Memduh Savas is nog geen 50, maar beschikt al over 30 jaar ervaring in de plaatstaalbewerking. Hij deed zijn werk altijd met volle inzet en groeide zo door, van plaatbewerker tot voorman en uiteindelijk een leidinggevende functie. “Ik was nog nét geen bedrijfsleider, heb zovéél kennis opgedaan”, kijkt hij terug. Geleidelijk aan groeide het idee om nog een stap te maken, de dingen op zijn eigen manier te gaan aanpakken. Hij bereide dat serieus voor en hakte in 2019 de knoop door. Memduh nam ontslag en begon als zzp’er voor zichzelf. Terwijl hij zich verhuurde aan opdrachtgevers uit zijn netwerk, ging hij ondertussen aan de slag met het opbouwen van zijn eigen bedrijf.

Risico

Memduh beseft dat hij een behoorlijk risico nam, door op eigen benen te gaan staan. Hij huurde in 2021 een pand, ging de benodigde machines leasen en kon zo verder stappen maken. Hij wist dat hij kon terugvallen op zijn brede ervaring, van werkvoorbereiding tot calculatie, en kreeg ondersteuning van zijn zoon Orcun, die mee ging werken. Het voornaamste probleem waar vader en zoon tegenaan liepen was: orders binnenhalen. “Ik kende veel bedrijven, maar veel bedrijven kenden mij niét”, verwoordt Memduh het. “Dat moest dus groeien.” Uiteindelijk vond Savas Metal Tech daarvoor de ideale vorm. “We zijn werk gaan overnemen, dat door bedrijven werd uitbesteed. Zo ging het balletje rollen. Er bleek werk genoeg te zijn.” Savas mag zich een trots lid van de Koninklijke Metaalunie noemen.

Vertrouwen

Vader en zoon Savas leerden dat ze met de kwaliteit die ze telkens weer leverden het vertrouwen van een groeiende klantenkring kregen. “Wij doen wat we beloven”, klinkt het eendrachtig. Die klantenkring is overigens allesbehalve lokaal, maar eigenlijk landelijk. “We werken voor grote opdrachtgevers, die het werk niet aankunnen en dus uitbesteden, maar bijvoorbeeld ook voor machinebouwers, waarvan we volledige processen overnemen.” De twee kantbanken in de werkplaats staan dan ook weinig stil. Savas kijkt echter ook vooruit. Zo wordt een montagelijn gestart, oriënteert het bedrijf zich op partijen die personeel kunnen werven en orders kunnen binnenhalen én wil men als leerbedrijf gaan fungeren.  “Wij houden van uitdagingen”, benadrukt Memduh. Die heeft nog volop ambities voor de komende jaren: zowel qua locatie, uitbreiding van het machinepark als innovatie. “Wij willen meegaan met de tijd en zo iets moois opbouwen”, besluit de trotse Veghelse ondernemer.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten