SARS: veel meer dan een verhuizer

Met een historie die teruggaat naar 1872 (!) is Sars Verhuizingen & Verpakkingen B.V. veel méér dan zómaar een verhuisbedrijf. Denk dan ook niet dat het een traditioneel bedrijf is, waar alles gaat zoals het ging. Welnee! Sars Verhuizingen & Verpakkingen is een modern en veelzijdig bedrijf, waarbij verhuizen slechts één van de vaardigheden is. Daarom gaat het familiebedrijf ook de toekomst in onder de naam: SARS.

Ja, SARS is van huis uit een transporteur, een bedrijf dat ervoor zorgde dat goederen van de ene plek naar de andere werden gebracht. Met inmiddels de vijfde generatie aan het roer is het familiebedrijf echter geleidelijk aan een andere koers gaan varen. Michel Sars, oftewel: die vijfde generatie: “Wij zijn ons meer gaan focussen op opslag en overslag en alles wat daaraan gekoppeld is. We zijn bovendien meer gaan digitaliseren.” SARS biedt voor veel van de opdrachtgevers een totaalpakket aan diensten: van ophalen tot opslaan, van verpakken voor zee- of luchtvracht tot afleveren op locatie. De basis van die werkzaamheden wordt verricht in een straal van zo’n 40 kilometer rondom ’s-Hertogenbosch, maar SARS kent ook zakelijke klanten in het noorden en westen van het land, maar ook in Thailand en zelfs op de Filipijnen.

5 loodsen

De Graaf van Solmsweg  in de Brabantse provinciehoofdstad is de uitvalsbasis van het bedrijf. Daar wordt alles verzameld. SARS heeft er de beschikking over 5 loodsen en maar liefst 6000 vierkante meter opslagruimte. Transport, zeker buiten de landsgrenzen, wordt alsmaar digitaler. Daarvoor is het zaak om niet alleen het pc-netwerk goed op orde te hebben, maar ook de communicatie met de douane. Als AEO-gecertificeerd bedrijf is dit bij SARS in goede en betrouwbare handen. “Wij staan garant voor een vlotte doorstroming”, stelt Michel. De digitalisering mag dan oprukken, toch zijn de vrachtbrieven vaak nog van papier. Nog wel. Het wagenpark van SARS bestaat uit een vijftal wagens. Deze worden multifunctioneel gebruikt. “Wanneer we méér wagens nodig hebben, gebruiken we die van collega’s.” Het wagenpark is herkenbaar aan de kleurencombinatie oranje – crème – groen.

Betrouwbaar en flexibel

SARS werkt al sinds jaar en dag voor trouwe zakelijke opdrachtgevers en staat daar te boek als betrouwbaar, flexibel en efficiënt. Diezelfde kwaliteiten betekenden een mooie start op het gebied van de particuliere verhuizingen. “Waar andere verhuizers afhaken, gaan wij verder”, aldus Michel. “We pakken specialistische, grote en zware klussen op. Zo verhuizen we voor klanten net zo gemakkelijk hun kantoormeubilair als hun magazijn. ‘Nee’ zeggen we bij voorkeur niet, of iets moet écht niet bij ons passen.” SARS vervoert bijvoorbeeld géén levensmiddelen of chemische producten. Voor de grootste en meest trouwe klanten wordt zelfs wereldwijd gewerkt. Daarbij treedt het veelzijdige familiebedrijf op namens de klant, waardoor de lijnen altijd kort zijn. Michel Sars weet wat de klant van hem en zijn mensen verwacht. Hij heeft niet voor niets zelf 14 jaar op de vloer gestaan.

Met een tienkoppig, vooral ervaren team, spreekt SARS een nadrukkelijk woordje mee op het gebied van op- en overslag en doorloop van goederen. Met maatwerk verpakkingen heeft men nóg een sterke troefkaart in handen. Dat maakt van SARS een bedrijf dat heel veel kan, veel méér dan een verhuizer.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten