Samenwerking H.M. Verploegen en Benelux Group met M-files oplossing

Specialisatie loont. Dat bewijst zich elke dag weer in allerlei branches en markten. Dat ziet ook transportspecialist H.M. Verploegen. “Waar wij goed zijn in de complete logistiek rondom de tijdige en correcte aflevering van de goederen van onze klanten, zo zien wij dat Benelux Group met de oplossing M-Files helemaal thuis is in informatielogistiek'

‘Daarom maken we graag alweer enkele jaren succesvol gebruik van hun diensten en van M-Files als ons centraal informatiebeheerplatform”, aldus Henri Verploegen, directeur van Transportbedrijf H.M. Verploegen.

We weten het allemaal. Alles rondom leveringen van goederen gaat gepaard met veel contacten en veel informatie-uitwisseling. Henri: “Verploegen heeft zich gespecialiseerd in het zogenaamde groupage transport. Dat betekent fijnmazige distributie en levering van goederen van meerdere klanten in één transport naar verschillende locaties. Dit type gecombineerde transporten maakt het voor onze klanten betaalbaar, zonder te hoeven inleveren op kwaliteit. Maar dan moet het voor ons wel in één keer goed gaan. Omdat wij ons in de loop der jaren hebben gespecialiseerd in dit type distributie, kent dit proces geen geheimen voor ons. We weten wat we moeten doen, met op elk moment volledige controle, om efficiënt, effectief alle stappen te kunnen doorlopen.”

Kennis en deskundigheid

Door de jaren heen heeft H.M. Verploegen zich ontwikkeld als specialist in nationale en internationale distributie. Henri: “Vanuit onze drie vestigingen, Wijchen (NL), Lyon (Fr) en Düsseldorf (Dld) realiseren we internationale transporten door Polen, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en de rest van Europa. Die transportdiensten gaan verder dan enkel het plannen en uitvoeren van transporten. Onze dienstverlening behelst het beheren van de hele logistiekketen rondom (levering van) het product. We willen onze klanten goed kunnen bedienen, van eerste contact tot de daadwerkelijke levering. Daarom hebben we al vroeg geïnvesteerd in automatisering.

We maken gebruik van diverse systemen, maar vooral het systeem voor de transportlogistiek in combinatie met ons klantsysteem (CMS) is voor ons leidend. Niettemin, rondom elke levering is nogal wat documentatie gemoeid, van eerste contact tot offerte en levering met pakbonnen en facturen etc. Kortom, qua informatiebeheer een behoorlijke uitdaging om dat allemaal goed te beheren. Te meer daar in onze branche nog lang niet alles digitaal is. We zochten dus aanvullende kennis en deskundigheid om die uitdagingen adequaat op te lossen.”

Lees het complete artikel op de website van H.M. Verploegen. 

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten