Samen werken aan de toekomst

Solid Systems is enorm trots op het huidige team en de vele mooie projecten die zij maken. Het klantenbestand blijft groeien en dit niet alleen nationaal, ook internationaal maken zij stappen.

“Goed personeel is waardevol, niet alleen in de tegenwoordige tijd, maar altijd”. Toch merkt ook Solid Systems de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt; “Een stijging in projecten, maar een daling in ervaren kandidaten. Er zijn verschillende kanalen waar ervaren kandidaten op gerekruteerd kunnen worden, echter zitten deze kandidaten in de huidige arbeidsmarkt vaak al op hun plek, wat het bemoeilijkt om ze te bereiken”.

De beveiligings- en elektrotechnische installatiebranche vergt kennis en kunde. Steeds vaker zijn specifieke trainingen en opleidingen vereist, omdat de techniek snel ontwikkelt en veiligheid steeds belangrijker wordt. Intern leidt Solid Systems assistent monteurs op, zodat zij het vak leren en mogelijk kunnen doorgroeien tot volledig zelfstandig monteur. Tevens heeft Solid Systems een opleidingsbudget beschikbaar gesteld voor alle werknemers om zichzelf te ontplooien en ontwikkelen. Werknemers maken hier elk jaar weer gebruik van, “dat zien wij als bedrijf graag’’.

Onderwijs

In samenwerkingen met diverse middelbare scholen probeert Solid Systems de leerlingen al jong kennis te laten maken met techniek. “Wij stellen oefenborden met inbraakinstallaties beschikbaar, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de techniek”.

“Solid Systems ontwikkelde het practicum, wij schrijven daar vervolgens een lesbrief bij. Een prachtig voorbeeld van hoe de school en het bedrijfsleven samenwerken”. – Het Gilde Vakcollege

Steeds minder kiezen leerlingen voor een praktijkgerichte opleiding, omdat doorleren naar het hoger onderwijs toch vaker als uitgangspunt wordt gezien. Mede door deze reden heeft Solid Systems gekozen om een praktijkopleider te zijn voor de jongeren die een Beroepsbegeleidende Leerweg opleiding kiezen in de elektrotechniek. Maar niet alleen voor praktijkopleidingen staat Solid Systems open, Solid Systems is ook een praktijkbegeleider voor stagiaires die een Beroeps Opleidende Leerweg volgen. Studenten van zowel mbo- als hbo-opleidingen kunnen terecht voor een parttime of fulltime stage, ongeacht in welk opleidingsjaar zij zich bevinden. “Zij leren niet alleen van ons, maar wij leren ook van hen”.

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten