Samen met het bedrijfsleven werken aan het beste onderwijs van Nederland

“Studenten uitdagend en innovatief onderwijs bieden vanuit een krachtige organisatie die intensief samenwerkt met het bedrijfsleven. Daar staan we voor”, vertelt Mark de Jong, directeur bij de sector Business en Innovatie van ROC Tilburg.

“We werken vanuit de gedachte dat we opleidingen met elkaar moeten verbinden. We leren onze studenten een brede basis aan vaardigheden én gespecialiseerde kennis van een bepaald beroep. Door deze aanpak kunnen ze effectief werken in multidisciplinaire teams en snel schakelen tussen verschillende soorten projecten en taken. Dit maakt ze waardevolle medewerkers voor het bedrijfsleven.”

Praktijkgericht onderwijs

“We werken veel met praktijkgerichte projecten waarbij studenten van verschillende opleidingen samenwerken voor het beste resultaat. We hebben gastsprekers vanuit het bedrijfsleven en studenten lopen stage. Maar ook activiteiten en colleges op bedrijfslocaties. Onze eerstejaars zijn bijvoorbeeld recent naar ABAB, Rabobank en Achmea geweest om te proeven aan de functies in die bedrijven. En onze studenten van de opleiding Management Assistant hebben 8 weken lang een halve dag in de week een programma gevolgd bij Adecco, gegeven door medewerkers van Adecco.”

Innovatief onderwijs

“In het bedrijfsleven spelen digitalisering, technologisering en data een steeds grotere rol. Ons onderwijs speelt daarop in. Zo werken we al een aantal jaren samen met de Tilburgse Universiteit, Fontys Hogescholen en bedrijven in Mindlabs. Docenten zijn intensief betrokken bij het Practoraat Interactieve Technologie waar zij experimenteren met VR, AR, serious gaming, podcasts en interactieve video’s om met die middelen ons onderwijs een reële context te geven. En we leren onze studenten werken met data om op basis daarvan beslissingen te nemen. Hoe actueel kun je het hebben!”

“Door een goede verbinding met het bedrijfsleven, bereiden we onze studenten voor op hun toekomstige beroepspraktijk. Op die manier werken we samen aan het beste onderwijs van Nederland.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten