Rubi: ‘Goed gereedschap betaalt zichzelf terug’

Wanneer je wereldmarktleider bent in de productie van tegelgereedschappen, dan weet je wel iets van het vakgebied tegelzetten en álles wat daarbij komt kijken. Dat geldt voor Rubi, waarvan het hoofdkantoor voor de Benelux in Breda zetelt. De liefde voor het vak zit daar diep en de aanwezige kennis wordt graag gedeeld.

Rubi is genoemd naar het stadje Rubí, in de Spaanse regio Catalonië. Daar ontwikkelden twee broers de allereerste tegelsnijplank. Het bedrijf bleef de tegelzetter trouw en groeide zo uit tot een prominente speler in de tegelgereedschappen. “Dat was eigenlijk een kwestie van ‘schoenmaker, blijf bij je leest’. Tegelzetten is een vak apart, weet Engbert Broekman. Hij werkt sinds 2005 bij Rubi en is daar algemeen directeur voor de Benelux. Vanuit Breda stuurt hij een team van zo’n 20 sales- en administratieve medewerkers aan. “De verkoop van onze gereedschappen gaat via de professionele vakhandel, van klein tot heel groot.”

rubi

Serieus

Bij Rubi staat de liefde voor het vak van tegelzetter centraal. “Wij hebben alles in goed, beter en best”, vertelt Broekman. “Wij nemen de tegelzetter serieus: wij ontwikkelen en produceren alles om die zo goed mogelijk zijn werk te laten doen.” Dat heeft al heel wat trouwe gebruikers opgeleverd. “Goed gereedschap betaalt zichzelf terug. Dat weten zij. Een echte tegelzetter heeft niet één snijplank, die heeft er zeker wel een stuk of vier. Een tegelzetter heeft sowieso best veel gereedschap nodig. Wij hebben een breed en diep assortiment, van standaard tot heel complex.”

Kennis delen

Door continu te blijven innoveren blijft Rubi de moderne tegelzetter op zijn wenken bedienen. Daarbij speelt duurzaamheid een belangrijke rol, maar wordt ook veel waarde gehecht aan het delen en in stand houden van de vakkennis. “Wij doen ook veel aan het opleiden van tegelzetters. Daarbij werken we samen met allerlei scholen. Het is zaak om het vak goed aan te leren, meteen met het goede gereedschap ook. We geven ook zelf trainingen én hebben meegewerkt aan het Erasmus-project: een e-learning module voor Europa, waarin stukadoors en tegelzetters het vak optimaal kunnen leren.” Broekman ziet dat er in de bouw een schreeuwend tekort aan goed geschoold personeel is. “Wij hebben veel kennis en delen die dan ook graag. Wij maken gereedschappen en bieden oplossingen. Het is ook reclame voor ons, wanneer een tegelvloer goed gelegd wordt of een badkamer prachtig betegeld wordt.”

Google search engine
GERELATEERD

Artikel gaat over

RUBI Benelux BV
RUBI Benelux BVhttp://www.rubi.com
RUBI biedt het best gewaardeerde en het breedste aanbod van professionele tegelgereedschappen en tegelaccessoires. Onze zaak is om het werk voor professionals in de bouw te vergemakkelijken en om hen te helpen de meest ambitieuze tegelprojecten te voltooien.

Meer berichten