Rotsvast blijft vertrouwen waarmaken

‘Rotsvast’ en ‘vertrouwen’ zijn twee begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer je je bedrijf in verhuur en vastgoedbeheer dan ook Rotsvast besluit te noemen, moét je overtuigd zijn van de kwaliteiten van je organisatie. Rotsvast is de grootste voornaamste landelijke speler op het gebied van de particuliere verhuur, óók in Breda. Voor deze kwalireit kwaliteit blijven Douwe en Willem Weersta en hun team, wat er ook gebeurt, ook staan! Daarnaast zouden we ook stuurloos blijken zonder onze financiële administratie kanjers. 

Rotsvast is vanuit Breda opvallend en herkenbaar aanwezig in Zuidwest Nederland. De luifel bij het kantoor aan de Academiesingel valt op en datzelfde geldt voor het wagenpark. “We hebben een goed jaar gehad”, kijkt Douwe Weerstra terug op 2022. “Vooral onze beheerportefeuille is fijn gegroeid. De particuliere verhuurmarkt manifesteert zich als een hectische en dan is het zaak om de rust en het overzicht te bewaren. Dat doet Rotsvast dan ook, zoals van een grote landelijke partij verwacht mag worden. “Het gros van de klanten waar wij voor actief zijn, doet alles gelukkig zoals het hoort. Niemand zit te wachten op huisjesmelkers.”

ANTICIPEREN

Het investeren in vastgoed is voor veel eigenaren een vorm van beleggen. Dan is het uitgangspunt natuurlijk dat dat vastgoed méér waard wordt. “De wereld is echter aan het veranderen en dat merken wij ook”, vertelt Douwe. “Natuurlijk anticiperen wij op deze veranderingen. Met goede adviezen voor onze klanten voorkomen wij problemen en helpen hierbij een optimaal rendement te realiseren.” Rotsvast beseft terdege dat veel van die klanten in een spagaat belanden tussen verduurzaming en huurprijzen. “Daarbij speelt de mogelijke aanpassing van de wetgeving betreffende puntentelling en middenhuur een belangrijke rol.” Weerstra ziet dat de maatregelen hun doel vaak voorbij schieten:
“Wetgeving moet getoetst worden aan de realiteit.” Rotsvast maakt zich hard voor het stoppen van het reguleren van de middenhuur, maar biedt ook ondersteuning bij de
nieuwe puntentelling en advies bij het verbeteren van Energielabels.

OPTIMAAL ADVIES

Door de brede én diepe kennis van de markt, kunnen de specialisten van Rotsvast altijd voor een optimaal advies zorgen. “Wij bespreken met en adviseren eigenaren waar ze rekening mee moeten gaan houden, zoals de plannen van minister De Jonge met betrekking tot de nieuwe regelgeving middenhuur.” De gemiddelde woonduur in de vrije sector is korter dan in de sociale sector en op de koopmarkt. Er komen regelmatig woningen beschikbaar voor tijdelijke bewoning door bijvoorbeeld starters, studenten of expats. Wanneer de vrije sector kleiner wordt, is er echter minder perspectief voor deze groepen woningzoekenden en wordt de doorstroming beperkt. “Dat kan leiden tot stagnatie in de woon- en arbeidscarrière van studenten en starters en zelfs tot schade aan onze economie door een tekort aan expats.” Door maatwerk te blijven leveren met een ervaren team, blijft Rotsvast er garant voor staan dat de organisatie blijft meebewegen met de markt. Zo worden vastgoedeigenaren volledig ontzorgd qua beheer, worden woningen professioneel verhuurd en kan Rotsvast Breda als het nodig is altijd terugvallen op de landelijke organisatie.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten