Ropema weet waar zijn kracht ligt

Méér dan plaatbewerking. Het staat meteen al prominent op de website van Ropema Plaatbewerking B.V. uit Oss. Daaronder volgt een opsomming van diensten, die duidelijk maakt dat de toeleverancier over veel meer kwaliteiten beschikt. Met als basis een sterk en ervaren team, een modern machinepark én een duidelijk focus geldt Ropema als een ware specialist in de veelzijdige plaatbewerkingsbranche.

Ron Janssen is de tweede generatie directeur van Ropema. Hij nam het stokje over van zijn vader Henk, die in 1986 in Wijchen startte. Ropema verkaste al snel naar industrieterrein Elzenburg in Oss, waar in 2017 nog een hal werd bijgebouwd. Ropema voelt zich duidelijk thuis in Oss, waar nauw wordt samengewerkt met een aantal bedrijven in de directe omgeving. “Zo zitten wij naast een lasersnijbedrijf”, vertelt Janssen. “Wij verzorgen het afkanten voor hun, zij leveren hun specialiteit aan ons. Even verderop zit ook een constructiebedrijf, waar we heel prettig mee samenwerken, allemaal vanuit ons eigen specialisme.”

Special parts

Ropema werkt als productiebedrijf met een technisch onderlegd team en beschikt over een hoogwaardig machinepark. De ambitie is om het bedrijf verder te ontwikkelen. “Allereerst door met het zelfde aantal machines een hogere productiecapaciteit te realiseren”, vertelt Janssen. “Wij richten ons op productverbetering of – vereenvoudiging, werken graag met hele korte lijnen en denken met de klant mee.” Het tienkoppige team spitst zich daarbij toe op het produceren van enkel stuks, kleine series en met name special parts. “Wij scoren met onze prototypes.” Met steeds verdere automatisering wordt veel tijd gewonnen, waarmee de capaciteit verhoogd kan worden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Verscholen’

Mens en machine samen zorgen ervoor dat Ropema als toeleverancier voor een alsmaar groeiend klantenbestand actief kan zijn. Dat doet het bedrijf redelijk onder de radar, zo weet de directeur: “Wij zijn inderdaad wel een verscholen bedrijf. Alle producten blijven van de klant.” Janssen is als ondernemer trots op de goede spreiding over verschillende branches. Zo doet Ropema veel voor windmolenparken, maar wordt er bijvoorbeeld ook gewerkt voor beveiligingsproducten, machine- en trailerbouw en het aanpassen van auto’s. De klanten komen uit heel het land, met een zwaartepunt in Gelderland en Noord-Brabant. Ron Janssen gaat met een goed gevoel 2023 in: “De toekomst ziet er goed uit. Hier wordt gewoon hard gewerkt. Er staat een gezond bedrijf in de maak-industrie,  met een goede basis. Dat bedrijf willen we graag blijven ontwikkelen.”

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten