Roordink Bedrijfswagens tekent contract voor onderhoud aan de brandweervoertuigen van VRFGV

Roordink Bedrijfswagens mag sinds januari van dit jaar het onderhoud, reparatie, APK en keuringen uitvoeren aan circa 77 brandweervoertuigen voor de Veiligheidsregio’s Flevoland en Gooi en Vechtstreek. Het betreft niet enkel MAN voertuigen, maar ook andere merken. Binnen het contract valt ook het onderhoud en keuren van de haakarmsystemen en kranen die op de voertuigen gebouwd zijn.

De Veiligheidsregio Flevoland is een samenwerkingsverband van 6 gemeenten in Flevoland, de Politie, Brandweer Flevoland en de geneeskundige zorg (GHOR Flevoland). De Brandweer Flevoland speelt een centrale rol binnen de Veiligheidsregio en verzorgt de brandweerzorg in de zes gemeenten binnen Flevoland. 

In de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek wordt samengewerkt door de zeven gemeenten in de regio (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren), de brandweer en de geneeskundige zorg in de regio (GHOR). Brandweer Gooi en Vechtstreek levert vanuit 12 brandweerkazernes de brandweerzorg in de regio. 

Beide veiligheidsregio’s werken nauw samen en sinds 2019 gebeurd dat binnen een samenwerkingsverband, de VRFGV. De VRFGV wenste voor beide regio’s hetzelfde voor onderhoud, reparatie, APK en keuringen van het chassis. Zij schreven een Europese aanbestedingsprocedure uit met daarin haar wensen voor wat betreft de nieuwe werkwijze. Deze nieuwe werkwijze zorgt er onder andere voor dat doorlooptijden verkort worden, zodat een voertuig zo kort mogelijk van de uitruk af is. Ook wordt een nieuwe stap gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Roordink Bedrijfswagens bleek de meest gunstige inschrijving te hebben gedaan en mag in ieder geval de komende vier jaar het onderhoud uitvoeren.  

De voertuigen komen inmiddels binnen in de Roordink vestiging die het dichtst bij de standplaats van het voertuig ligt. In praktijk zullen dit voornamelijk de Roordink vestigingen in Barneveld, Veenendaal en Zwolle zijn. ‘’Tot op heden zijn wij zeer tevreden over het onderhoud en het nakomen van de gemaakte afspraken. We hebben een soepel contact met de planning en de werkplaats en er wordt goed meegedacht om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden’’ aldus Arne Koops namens VRFGV.

GERELATEERD

Artikel gaat over

Meer berichten